Végelszámolással megszűnik a HungaroSwiss Budapest Rt.

Végelszámolással megszűnik a HungaroSwiss Budapest Rt. Az 1990-ben alapított, 20 millió forint jegyzett tőkéjű társaságnak az a Svájcban élő Gilly G. János a tulajdonosa és elnöke, aki korábban a Magyar Hírlapot birtokló Jürgen Marquard tanácsadójaként is dolgozott Magyarországon, illetve tiszteletbeli konzuli feladatokat is ellát (HVG, 2003. január 4.). "A társaság teljesítette a létrehozásakor kitűzött célokat, tanácsadóként olyan cégeket hoztunk be Magyarországra, illetve vontunk be a privatizációba, mint a Daewoo, a Villeroy & Boch vagy a Holcim-csoport" - nyilatkozta a HVG-nek Gilly, hozzátéve, mivel a privatizációra szakosodtak, és Magyarországon e téren beszűkültek a lehetőségek, nem volt értelme fenntartani a budapesti vállalkozást. A hasonló nevű svájci anyacég viszont tovább működik a térségben. Gilly most egy olyan kereskedelmi kamara létrehozásán dolgozik, amelynek célja a közép-európai országok és az Öböl menti államok közötti árucsere-forgalom fellendítése. Magyarországon két kisebb vállalkozásban maradt érdekeltsége.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A tüntetők lezárták a Lánchidat

A tüntetők lezárták a Lánchidat

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

Federer kiesett az Australian Openen

Federer kiesett az Australian Openen

Összetörték az értékes Zsolnay-szökőkutat Harkányban – videó

Összetörték az értékes Zsolnay-szökőkutat Harkányban – videó

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról