A Magyarországon a Fotolab hálózatot működtető német CeWe Color Holding AG budapesti cégének adta át hagyományos...

A Magyarországon a Fotolab hálózatot működtető német CeWe Color Holding AG budapesti cégének adta át hagyományos, analóg fényképkidolgozó üzletágát a fotókidolgozásban és fényképezőgép-értékesítésben 20-25 százalékos piaci részesedésű Főfotó Kft. A fogyasztók számára ez nem jelent változást, ugyanúgy a Főfotó - tulajdonosa, a belga Spector-csoport márkanevéről Photo-Hallra keresztelt - 270 üzletébe adhatják be a filmeket, s egyes sajtóhírekkel ellentétben tulajdoni változással sem jár a megállapodás, a CeWe nem szállt be a Főfotóba. Az 1997-ben alapított CeWe Color Magyarország Kft. az üzletág átvétele után évi 75 millió fényképet dolgoz ki, s ezzel az eddigi 15 százalékos piaci részesedése 30 százalék fölé emelkedik. Az 1961-ben Heinz Neumüller által alapított CeWe Color 14 európai országban van jelen, 2002-ben 440 millió euró árbevételt ért el. A kiszervezést azzal indokolta a HVG-nek Erdélyi László Attila Főfotó-ügyvezető, hogy az Európa-szerte meredeken visszaeső negatív alapú kidolgozás helyett a cég a digitális technológiára akar koncentrálni (a Főfotó Kft. digitális fényképezőgépek eladásából származó bevétele például tavaly megtízszereződött, a digitális laborkidolgozásé pedig megkétszereződött). A 747,6 millió forint törzstőkéjű Főfotó Kft. a 2003-ra megcélzott 16 százalék helyett 3 százalékkal növelte forgalmát - leginkább a tervezettnél kisebb mobiltelefon-eladás miatt -, árbevétele várhatóan 7 milliárd forint körül alakul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Ahmed H.: "Egy államgépezet akart eltaposni"

Majka egy időre visszavonul

Majka egy időre visszavonul

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Kásler ellátogatott egy budapesti óvodába, sajtótájékoztatót is tartott – fotók

Kásler ellátogatott egy budapesti óvodába, sajtótájékoztatót is tartott – fotók

Kétségbeejtőek a KATA-s vállalkozók nyugdíjkilátásai

Kétségbeejtőek a KATA-s vállalkozók nyugdíjkilátásai

Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája

Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája