A korábbi, eredménytelen pályázathoz hasonlóan ötmilliárd forintot kér a felszámoló Mátraholding Rt.

A korábbi, eredménytelen pályázathoz hasonlóan ötmilliárd forintot kér a felszámoló Mátraholding Rt. a DAM Steel Speciális Acélgyártó Rt. vagyonáért, ám most nem egyben, hanem két részben hirdette meg azt - derül ki a múlt csütörtöki kiírásból. A 2003 márciusától felszámolás alatt álló DAM Steel Rt. úgynevezett működő vagyonát 4,355 milliárd forintra árazták be (2 milliárdra az ingatlanokat, 1,75 milliárdra a gépeket, berendezéseket, a maradék összeg például a tartalék alkatrészekre, szoftverekre jut), míg az árukészletet 645 millió forintért kínálják. Nem kizárt természetesen, hogy a vételi ajánlat mindkét részre kiterjedjen, ebben az esetben a pályázat feltétele 360 millió forint bánatpénz átutalása a vételi szándék bizonyítására. A február 9-éig benyújtható új pályázatban is vállalnia kell a jelentkezőnek, hogy megveszi a hárommillió forint törzstőkéjű Borsodi Nemesacélgyártó Kft.-t, amelyet névértéken hirdettek meg (e cég folytatja jelenleg, bérlőként, az acélgyártást). Az új tulajdonosnak vállalnia kell a környezetikár-elhárítás költségeit is. A 2003. december 8-án lejárt előző fordulóban csak egy cég jelentkezett, s az mindössze egymilliárd forintot ígért a DAM-vagyonért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dal született a veronai áldozatok emlékére

Dal született a veronai áldozatok emlékére

Ez az egér egy komplett számítógép, még monitor is van hozzá

Ez az egér egy komplett számítógép, még monitor is van hozzá

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Nyertek a FINA ellen Hosszú Katinkáék, nagyjából

Nyertek a FINA ellen Hosszú Katinkáék, nagyjából

Bomba robbant az egyik leghíresebb nápolyi pizzéria előtt

Bomba robbant az egyik leghíresebb nápolyi pizzéria előtt