Többségi, 70,67 százalékos tulajdont szerzett a Hit Gyülekezetéhez közel álló Broadcast Project Szolgáltató Kft.

Többségi, 70,67 százalékos tulajdont szerzett a Hit Gyülekezetéhez közel álló Broadcast Project Szolgáltató Kft. (BP) az ATV nevű kereskedelmi tévécsatornát működtető, 120 millió forint alaptőkéjű Agro TV-ATV Első Magyar Magántelevíziós Rt.-ben (ATV) - derült ki egy múlt heti cégközleményből. Az rt közgyűlése - már a BP részvételével - tavaly év végén döntött arról, hogy 370 millió forintra emeli az alaptőkét. Mindennek előzménye, hogy a BP Kft. kiegyezett az ATV-vel évek óta pereskedő, az rt alapításában részt vett vállalkozói körrel. A kezdetben 50 százalékos ATV-tulajdonos, a budapesti Thaisz család érdekeltségében lévő Erté 18 Kft.-nél a HVG-nek állították, a társaság (azóta leváltott) vezérigazgatója, Czikó Gábor több tízmillió forint nagyságrendű kölcsönt vett fel az ATV nevében, amelynek fedezetéül a cég részvényei szolgáltak, az Erté 18 Kft. tulajdonában lévő részvények azonban eltűntek a letétből (a bírósági iratok szerint a cég ügyvédei mindezt tagadták, Czikó nem kívánt nyilatkozni a HVG-nek). Thaiszék a HVG értesülései szerint nem zárják ki, hogy büntetőfeljelentést tesznek. A BP Kft.-re vár az rt könyvelésének a rendbetétele is: a könyvvizsgáló ugyanis nem tartotta kellően alátámasztottnak a társaság 2002-es beszámolóját, amely egyebek mellett 5,78 milliárd forint úgynevezett értékelési tartalékot képzett az ATV saját előállítású produkciói piaci és könyv szerinti értékének különbözetéből. A decemberi közgyűléskor Czikó mellett részvényes volt a panamai Woodham Ltd., amelynek magyarországi cégéhez, a Hekus Magazin kiadójához Pintér Sándor minisztersége idején kötötték be a titkos belügyi telefonhálózat egyik mellékét (HVG, 2003. június 28.).

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vágó István: „2010 óta mintha nem mernének műsorkészítéssel megbízni”

Vágó István: „2010 óta mintha nem mernének műsorkészítéssel megbízni”

Ismét téliesebbre fordul az időjárás

Ismét téliesebbre fordul az időjárás

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin

Idén is ellátogat Magyarországra Vlagyimir Putyin

Két betű van rajta, mégis 270 ezer forintba kerül ez a fülhallgató

Két betű van rajta, mégis 270 ezer forintba kerül ez a fülhallgató

Závecz: a Fidesz elvesztett negyedmillió szavazót

Závecz: a Fidesz elvesztett negyedmillió szavazót

Kézilabda-vb: súlyosak a sérülések, cserére kényszerül a válogatott

Kézilabda-vb: súlyosak a sérülések, cserére kényszerül a válogatott