Öt hónapos vizsgálódás után, január 27-étől postázza a K&H Equities Rt.

Öt hónapos vizsgálódás után, január 27-étől postázza a K&H Equities Rt. az elutasító leveleket azoknak a Kulcsár-féle ügyfeleknek, akiknek a követelését nem tartja jogosnak. Miközben a brókercég semmivel sem indokolta az elutasítást, a kliensek nevén lévő értékpapírokat zárolta: a későbbiekben ugyanis jogalap nélküli gazdagodás címén pénzt követel majd ezektől az ügyfelektől. Ebből nyilvánvalónak látszik, hogy azokról lehet szó, akikről - vélhetően a rendőrségi nyomozás adataira támaszkodva - azt feltételezik, összedolgoztak Kulcsárral. Az elutasítottak egy részének ügyvédje február 3-án írásban kért indoklást. Az ügyfeleknek a brókercéggel még alkudozó csoportját képviselő ügyvéd pedig a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a vizsgálatát kérte azért, mert a K&H Equities Rt. 2003 júliusa óta nem tett konkrét, írásbeli ajánlatot a kifizetésekre. A tavaly év végén 22,7 milliárd forinttal feltőkésített Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (K&H) közben kivásárolta a brókercégében 50 százalékban tulajdonos holland ABN Amro Bankot (amely a K&H-ban a belga KBC mellett kisebbségi tulajdonos), s a brókercég ezzel egy időben 8,6 milliárd forintos tőkeinjekciót kapott, amiből 666,7 millió forint az eddig 637 millió forintos jegyett tőkét gyarapította.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sokan pályázhatnak Andy Vajna kaszinóira

Sokan pályázhatnak Andy Vajna kaszinóira

Zuhanni kezdtek az Est Média részvényei Andy Vajna halálának hírére

Zuhanni kezdtek az Est Média részvényei Andy Vajna halálának hírére

Beer Miklós szerint játszva megoldhatnánk a hajléktalankérdést, mégsem tesszük

Beer Miklós szerint játszva megoldhatnánk a hajléktalankérdést, mégsem tesszük

Egyéb ellentételezés nélkül vett tankokat a kormány

Egyéb ellentételezés nélkül vett tankokat a kormány

Bérgyilkossal akarta megöletni szüleit egy 19 éves fiatal

Bérgyilkossal akarta megöletni szüleit egy 19 éves fiatal

Új közvilágítást kap a Városliget

Új közvilágítást kap a Városliget