A 633 millió forint jegyzett tőkét a vagyonfelélés elkerülése érdekében legalább 200 millió forinttal kellene emelni a...

A 633 millió forint jegyzett tőkét a vagyonfelélés elkerülése érdekében legalább 200 millió forinttal kellene emelni a Balatoni Halászati Rt.-nél (BH) - jelentette be a vagyonkezeléssel megbízott Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviselője a Balaton-fejlesztési Tanács (BFT) múlt csütörtöki ülésén. Az állami tulajdonú rt március végi közgyűlésén lecserélte a 2002 novemberében kinevezett Vojtkó Pál vezérigazgatót, aki a posztját 1993 óta betöltő volt tiszai kormánybiztost, Gönczy Jánost követte. A cég élére az ÁPV Rt. 1995-1997 közötti portfóliómenedzsere, Vojtkó akkori kollégája, Kiss György került, aki 2001-ig a Martonvásári Kísérleti Gazdaság Rt. vezérigazgatója volt. A BH tavaly 145,8 millió forintos mérleg szerinti eredményt ért el, de 320 hektáros nagyatádi és 137 hektáros töreki halastavának 440,5 millió forintos bevétele nélkül 294,7 milliós vesztesége lett volna. Egy tavalyi kormányhatározat szerint a tóparti önkormányzatok tőkeemeléssel 49 százalékos részesedéshez is juthatnának, de várhatóan csak jelképes tulajdonszerzésre lesz pénzük. Az idén a nemes halakat kímélő busafogásra tér át a cég, a korszerűbb módszerekhez az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) 200 ezer dollárt, a BFT, a környezetvédelmi és az agrártárca pedig összesen 30 millió forintos támogatást ad.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kína krumplit fog termeszteni a Hold árnyékos oldalán

Kína krumplit fog termeszteni a Hold árnyékos oldalán

Videó: Így teperték le a rendőrök Komjáthi Imrét, miközben a tüntetők betörtek a térre

Videó: Így teperték le a rendőrök Komjáthi Imrét, miközben a tüntetők betörtek a térre

Fejesgól döntött a Derby d'Italián - videó

Fejesgól döntött a Derby d'Italián - videó

Megvan az európai szocialisták listavezetője

Megvan az európai szocialisták listavezetője

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Kirakta edzőjét a Puskás Akadémia

Adventi irodalmi naptár - december 8.

Adventi irodalmi naptár - december 8.