Június 3. és július 13.

Június 3. és július 13. között nyújthatják be igényüket a hitelezők a pilótajáték szervezéséről elhíresült Hungáro-Energen Rt. (H-E) felszámolójának. A fizetésképtelenséget a H-E egyik szállítója, az 576 ezer forintot követelő törökbálinti Forsanini Kereskedelmi Kft. kezdeményezésére mondta ki a bíróság. Félmilliárd forintnyi is lehet azonban a követelésük azoknak, akik beszálltak a H-E kínálta üzletbe: 390 ezer forint befizetése után induló árukészletet kaptak a cégtől, ám elsődleges feladatuk nem az egyébként gyenge minőségű sportszerek, ruhák, vitaminok értékesítése, hanem további ügynökök beszervezése volt (HVG, 2001. november 24.). A H-E tevékenysége kapcsán négyen kerültek bíróság elé. Áprilisban első fokon hármat ítéltek közülük felfüggesztett börtönre és pénzbüntetésre: az egyik alapítót, a külföldön tartózkodó, német állampolgárságú Bachmann Clemenst, akit hat évre ki is tiltottak az országból; az utolsó főtulajdonost, a debreceni Horváth Sándort; valamint az egyik igazgatósági tagot, Braun Miklóst. Felmentették viszont Nyíri Zoltán korábbi vezérigazgatót, aki pedig 2000-ben Siófokon még előzetesben is ült.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vona Gábor szerint jön az utca éve, mire Schiffer András beszól: Micsoda hiba!

Vona Gábor szerint jön az utca éve, mire Schiffer András beszól: Micsoda hiba!

Napos, de hideg napunk lesz

Napos, de hideg napunk lesz

Solskjaer lett a MU edzője

Solskjaer lett a MU edzője

Lefújták a Parlament előtti zászlórudat

Lefújták a Parlament előtti zászlórudat

Csak színjáték volt a tévés erőszak – felpörgött a kormányzati álhírgyár

Csak színjáték volt a tévés erőszak – felpörgött a kormányzati álhírgyár

Fegyelmi eljárás indulhat Márki-Zay Péter ellen

Fegyelmi eljárás indulhat Márki-Zay Péter ellen