Olasz, francia és romániai csempegyárának eladása után Hódmezővásárhelyen is befejezi a burkolólapgyártást a Villeroy...

Olasz, francia és romániai csempegyárának eladása után Hódmezővásárhelyen is befejezi a burkolólapgyártást a Villeroy & Boch (V&B). A nagy múltú német konszern - amely 1992-ben szerzett többségi részesedést az Alföldi Porcelángyár Rt.-ben, amit 1998-ban V&B Magyarország Rt.-vé neveztek át - a csempegyár termelőeszközeit, ingatlanát és az Alföldi márkanevet a közelmúltban az osztrák Lasselsberger-csoportnak adta el, s utóbbi átveszi a csempegyártással foglalkozó 300 alkalmazottat is (az adásvételhez a Gazdasági Versenyhivatal engedélye kellett, a Lasselsberger ugyanis a Zalakerámia Rt. második legnagyobb részvényese). "A V&B csak a burkolólap-üzletágat értékesítette, a termelés jóval nagyobb részét - mintegy 70 százalékát - kitevő szanitergyártást megtartotta" - mondta a HVG-nek Sebesi Bálint, a V&B Magyarország Rt. vezérigazgatója, hozzátéve, továbbra is mintegy 900 dolgozónak adnak munkát a hódmezővásárhelyi gyárban. A 2,3 milliárd forint jegyzett tőkéjű magyarországi V&B-leányvállalat tavaly 14 milliárd forintot meghaladó forgalom mellett nyereséges volt. Sebesi pontos számokat nem említett, de elmondta: míg a szanitergyártás és -értékesítés profitot hozott, a burkolólap-üzletág - szerinte elsősorban az olasz és spanyol importdömping miatt - veszteséges volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Öttusa-világbajnokság is lesz Magyarországon

Öttusa-világbajnokság is lesz Magyarországon

Orbán meccsen volt, miközben több ezren tüntettek ellene

Orbán meccsen volt, miközben több ezren tüntettek ellene

Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Harmincezer ember nyelvvizsgadíját fizette vissza az állam

Végre kész az M0-s lehajtója az M6-os felé

Végre kész az M0-s lehajtója az M6-os felé

Nem lehet bejegyeztetni azt a weboldalcímet, hogy orbanegygeci.hu

Nem lehet bejegyeztetni azt a weboldalcímet, hogy orbanegygeci.hu

Leállította az Európai Bíróság a lengyel bírósági átalakítást

Leállította az Európai Bíróság a lengyel bírósági átalakítást