Első lépésben 632 millió forintra csökkentették az 1,8 milliárd forint jegyzett tőkét az ST Glass Öblösüveggyártó és...

Első lépésben 632 millió forintra csökkentették az 1,8 milliárd forint jegyzett tőkét az ST Glass Öblösüveggyártó és Forgalmazó Rt. állami tulajdonosai, a Magyar Befektetési és Vagyonkezelő Rt. (MBV Rt.), az MBV által tulajdonolt Borsod-Abaúj 2000 Kft. (B-A 2000), valamint a szintén MBV-tulajdonú Lencsehegyi Szénbányák Kft. (LSZ), majd az MBV és az LSZ Kft. összesen 600 millió forinttal megemelte a cég alaptőkéjét. A tőkecsökkentésre azért volt szükség, mert a cég 1,1 milliárd forint saját tőkéje a jegyzett tőke kétharmada alá csökkent. A 600 millió forintot az ST Glass hitelek törlesztésére, valamint a szállítói tartozások megfizetésére fordítja. Az üveggyárat idén februárban privatizálni tervezte a céget az MBV-n keresztül közvetve birtokló Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.), azonban a pályázat eredménytelenül zárult, így az állami tulajdonosra hárult a cég pénzügyi-likviditási helyzetének javítása. A tulajdonos által kidolgozott reorganizációs program eredményeképpen a tavalyi 3 milliárd forint árbevételt az idén 3,5 milliárdra kellene növelnie a cégnek, miközben a tavalyi 1,2 milliárd forintos veszteség 320 millió forintra való mérséklése szerepel az üzleti tervben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Három hónapra ítélték a szurkolót, aki az Újpest-Felcsút meccsen verekedett

Három hónapra ítélték a szurkolót, aki az Újpest-Felcsút meccsen verekedett

Bruttó 150 ezer forint lehet a minimálbér

Bruttó 150 ezer forint lehet a minimálbér

Évi 7600 gyerek veszik el a magyar igazságügyben

Évi 7600 gyerek veszik el a magyar igazságügyben

Bródy János szembesítette a régi Orbán Viktort a maival

Bródy János szembesítette a régi Orbán Viktort a maival

Beindult a net: íme a legfrissebb mémek az MTVA-nál történtekről

Beindult a net: íme a legfrissebb mémek az MTVA-nál történtekről

Lemondott a belga miniszterelnök

Lemondott a belga miniszterelnök