Nem fogadta el a Fővárosi Bíróság (FB) az 1995 óta felszámolás alatt álló, pillanatnyilag a Bankár-cégcsoporthoz...

Nem fogadta el a Fővárosi Bíróság (FB) az 1995 óta felszámolás alatt álló, pillanatnyilag a Bankár-cégcsoporthoz tartozó Ko-Riel Tanácsadó Kft. tulajdonában álló Mélyépítő Rt. - még tavaly nyáron kötött - hitelezői egyezségét. A bíróság kifogásai szerint például az egyezségi javaslatot a cég vezérigazgatójának, és nem a jogi képviselőjének kellett volna benyújtania, s a Likvid-B Csődmenedzser és Felszámoló Kft. - amely eddig 74 millió forintot fizetett ki magának - még 5 millió forint felszámolói díjra tart igényt, miközben az összegről a bíróságnak kell döntenie. Az egyezségi javaslatból kiderül, hogy a Mélyépítőnek csupán 163 millió forintnyi vagyona maradt, ám mintegy 1,7 milliárd forinttal tartozik a hitelezőinek, akik közül a legnagyobb a szintén Bankár-érdekeltségű Blue Faktor Pénzügyi Szolgáltató Rt. E cég az egyezségi indítvány szerint 2023. augusztus 15-éig lemond arról, ami neki járna, s erre az időszakra kamatot sem számít fel. Az egymilliárd forint alaptőkéjű Mélyépítő Rt. 78,5 százalékos pakettjét előző tulajdonosa, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) tavaly tavasszal nyilvános pályázattal adta el a Bankár-csoporthoz tartozó Sasad Szövetkezeti Rt.-nek 10 millió forintért (HVG, 2003. július 12.). Mire e tranzakció létrejött, a felszámoló már túladott a Mélyépítő ingatlanvagyonán. Kovács Gábor, a Bankár Holding Rt. tulajdonosa a HVG kérdésére azt állította: ha az FB jóváhagyja a hitelezői megállapodást, és sikerül "kivonni" a Mélyépítőt a felszámolási eljárásból, tovább működtetik a céget, ám hogy milyen célra, azt nem árulta el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ijedtében lenyelte a zacskó kokaint, órákkal később meghalt

Ijedtében lenyelte a zacskó kokaint, órákkal később meghalt

Őrizetbe vettek három embert a törökországi vonatbaleset miatt

Őrizetbe vettek három embert a törökországi vonatbaleset miatt

Adventi irodalmi naptár - december 17.

Adventi irodalmi naptár - december 17.

Izzadt zoknit szagolgatott egy férfi, súlyos beteg lett tőle

Izzadt zoknit szagolgatott egy férfi, súlyos beteg lett tőle

Új-Zélandon megszavaztatják a marihuána legalizálását

Új-Zélandon megszavaztatják a marihuána legalizálását

Nekimegy a kormány a Velencei Bizottságnak, marad a bevándorlási különadó

Nekimegy a kormány a Velencei Bizottságnak, marad a bevándorlási különadó