ELEKTRONIKUS OLVASNIVALÓ

Reggel pár RSS feed formájában leszippantjuk a napi sajtót, az új blogbejegyzéseket, de a készülék memóriájában még bőven marad hely az aktuális bestsellereknek, melyeket Connect eBookstore-ból szerezhetünk be (a termék piacra dobásának pillanatában több mint tízezer mű lesz elérhető letöltésre). Táskánkba dobjuk, majd munkába menet a metrón olvasgatunk. De képernyőről olvasni nem olyan jó. Mostanáig. A 2.0-s modell, a Sony PRS-500-asa (Portable Reader System) eddig soha nem tapasztalt olvasási élményt ígér az úgynevezett E-Ink technológiának köszönhetően. A 6 colos, szürkeárnyalatos, nappali fényben is olvasható képernyő 800 x 600-as felbontása körülbelül 170 dpi-nek felel meg, ezáltal a nyomtatotthoz hasonló minőséget kínál. Az A5-ösnél kisebb és 1 centi vastag e-könyv súlya 250 gramm. Akkumulátora 7500 oldalfordításig bírja. Az sem gond, ha otthon maradt a szemüveg, mivel a karakterek a duplájukra nagyíthatók. EBookok, PDF-ek és RSS feedek olvasgatása mellett természetesen fotókat is nézegethetünk mp3 hallgatása közben. Megjelenése 2006 második negyedévében várható 349 dollárért (kb. 75 ezer forintért).

http://products.sel.sony.com/pa/PRS/

SOKOLDALÚ EGÉR

Kezdetekben úgy néztek ki az egerek, mint egy-egy rosszul sikerült szappantartó. Szögletesek voltak, kétgombosak, görgőről pedig szó sem esett. Cseppet sem ergonomikus kialakításuk miatt hosszabb használat után kényelmetlenné váltak. A Perific vezeték nélküli egere többféleképpen is használható, így a kéznek nem kell ugyanazokat a mozdulatokat végeznie egész nap. Alapállapotban normál egérrel azonos megjelenésű, ám a burkolatot részben eltávolítva új lehetőségek nyílnak meg a használatakor: gépelés közben a kézfejre kattintható, egy vagy két kézzel is vezérelhető, egérpad nélkül akár a levegőben is használható - a trackballnak és az oldalt is megtalálható gomboknak köszönhetően. Ára 119 dollár (25 ezer forint)

TELJES GŐZZEL A TISZTÁBB RUHÁKÉRT

Az LG új mosógépe annyira intelligens, hogy még mosóporra sincs szüksége, sőt vízre is csak gőz formájában. A világ első gőzölős mosógépe mélyebben és alaposabban tisztítja a ruhákat. Amellett, hogy a forró gőz fertőtlenít, gyakorlatilag vasalásra sincs szükség. A több mint 100 literes, rozsdamentes acélból készült gép gyomrába töltött ruhák mosásához 9 program közül választhatunk a kék háttér-megvilágítású, inkább autórádió LCD-jére emlékeztető kijelző körüli vezérlőpanelről. A kijelzőt a ház bármely konnektorába tudjuk csatlakoztatni, ekkor folyamatosan jelzi, hol tart a mosási ciklus, és hány perc van még annak befejeztéig. Másfél szobás garzonban ez kevésbé hasznos funkció. Ára 1500 dollár (320 ezer forint)

GOLFLABDALOKÁTOR

Nincs is kellemetlenebb annál, mint amikor eltűnik egy golflabda. Erre kínál megoldást a Sandersongolf mobiltelefon méretű labdafelderítő eszköze. Digitális képalkotási technológiájával másodpercenként 50-60 négyzetméternyi területet képes áttekinteni. Vibrálással jelzi, ha megvan a labda, a pontos helyét meg is mutatja a képernyőn. A tóba pottyant labdákon sajnos nem segít. Ára 149 dollár (32 ezer forint)

ÉPÍTSÜNK FŰFOTELT!

Tavaszodik, kezdődnek a kerti munkák, ideje beruházni valami jófajta kerti bútorba. Építsünk fűfotelt! A hozzávalók (kartonszerkezet és fűmagok) készen beszerezhetők a Purves & Purvesból 65 fontért (26 ezer forint). Elkészítése egyszerű: a lehelyezett kartonszerkezet feltöltéséhez 240 liter földre lesz szükség, amit bevetünk fűmaggal, öntözzük, és nézzük, ahogy 10 napon belül elkezd nőni a természetesen zöld kárpit. Nagyon fontos a jó helyválasztás, mert ha később grillparti lesz, vagy rossz irányból süt a nap, nem lesz könnyű arrébb tenni vagy elfordítani.

http://www.pto.hu/post/1/458

DIGITÁLIS PANELLAKÓK SZOMSZÉDOLÁSA

Kedveli a virtuális állatokat, és már vagy négy agyonéheztetett Tamagotchi-klón lapul a fiókjában? Itt egy hasonlóan interaktív állatfarm, vagy inkább panelprogram, és még etetni, gondozni sem kell az íróasztalra épített Havanna digitális pálcikalakóit, akik remekül elvannak egymással.

Szóval 3 x 3 x 3 cm-es kockákról van szó. Mindegyiknek van egy pálcikalakója, aki a kocka egyik oldalán lévő kijelzőn jelenik meg. Slim egy bottal hadonászik, Dodge focizik, Scoop kutyabarát, Whip pedig előszeretettel ugrókötelezik. Minden kockán van 3-3 gomb, amelyek segítségével különböző karakterfüggő tevékenységekre és játékokra lehet rávenni a virtuális figurákat: ugrálás, rugdosás, zsonglőrködés, fekvőtámaszozás, kígyóbűvölés, de saját magukat és egymást is elszórakoztatják, illetve önálló életre kelnek. A kockákban a mozgásérzékelők figyelnek, így például ha Slim kockáját megpörgetik, ő hasra esik. Ha pedig nagyon rossz napja van, a fejét veri a falba, vagy éppen az öklét rázza feléd.

Ha két vagy több kockát panelházszerűen összekattintunk, a szomszédok önmaguktól kapcsolatba lépnek egymással, ami nemcsak annyit jelent, hogy átkopognak a falon, hanem saját dobozukban lehúzzák a redőnyt, és átmennek szomszédolni. Slim és Dodge baseballozik, ha egy kockába kerülnek, Scoop és Slim a kutyát szórakoztatják. Ha kell, táncolnak, verekednek vagy kötelet húznak. Összesen 16 kocka pakolható össze virtuális lakóteleppé. A kombinációk és lehetőségek száma közel végtelen, és mindig történhet valami meglepő, korábban nem látott akció: például ha kockákból legalább négyemeletes tornyot építünk, és Whipnek éppen arra van kedve, akkor bungee jumpingban aláveti magát.

http://www.pto.hu/post/1/450

NYOLC PERC MÚLVA TÍZ

A leginkább meghökkentő építészeti megoldásairól ismert Frank Gehry tervezőasztaláról most még az épületeinél is pazarabb óra pottyant ki. 8:30 helyett azt írja ki, hogy fél 9, 11:56 helyett pedig azt, hogy 4 perc múlva dél. Persze mindezt az angol megfelelőkkel és Frank kézírásával. Másik érdekessége, hogy éjjel a kijelző negatívba vált, azaz fekete háttéren jelennek meg fehér számok, nappal pedig mindez fordítva. Találunk benne még naptárfunkciót is. Maga az óratok titániumból készült, míg a szíja fekete krokodilbőr. 11 év garanciával árulják. Mindez a Fossil kínálatában található meg, csupán 150 dollárért (32 ezer forint).

http://www.pto.hu/post/1/445

SONY MEX-BT5000 BLUETOOTH AUTÓHIFI

A Sony új, pazar megjelenésű MEX-BT5000 autóhifi-fejegysége bármely Bluetooth-kompatibilis mobil készülékkel képes kommunikálni, így mostantól kezdve szükségtelenné válnak a különböző egyedi autókihangosítók, amelyeket telefonváltáskor a telefonnal együtt lecserélhetünk. Ezután a telefont a zsebünkből sem kell elővenni. A magától értetődő hangtárcsázáson felül a telefonkönyv tartalma is áttölthető a fejegység memóriájába, így a bejövő számokhoz rendelt nevek megjelenhetnek a készülék kijelzőjén.

A biztonságos vezetés és kéz nélküli telefonálás örömein felül a BT5000 képes az autóban lévő bluetoothos mp3-lejátszókkal, új generációs telefonokkal (például a Sony Ericsson W950 Walkman mobil) is kapcsolatba lépni, és azokról zenét visszajátszani. Az alapvető funkciók, mint Stop/Play/FW, a fejegységről vezérelhetők.

HOGY SOHA TÖBBÉ NE KELJÜNK BAL LÁBBAL

A jó ébredéshez jó alvás és az Axbo legújabb ébresztője szükségeltetik. A kézre erősített csuklószorító segítségével az aXbo Sleepe Phase Alarm Clock folyamatosan monitorozza a mozgást, illetve hogy melyik alvási ciklusban tartunk. Minden adat vezeték nélkül jut az óra központi egységébe, elemzésükből az óra kiszámítja, mikor a legjobb felébredni, és akkor riaszt. Persze be is lehet állítani, mondjuk 6:40-re, akkor a szerkezet 30 perces perióduson belül (azaz 6:25 és 6:55 között) akkor fog felébreszteni, amikor az alvási ciklus legéberebb pontján tartunk, és a legkevésbé érint kínosan a felébredés. A szett (óra + csuklószorító) ára 199 euró, de extra 39 euróért kétszemélyesre bővíthető (ez egy-egy további szenzort és csuklópántot jelent).

A POKOLI TORONY

Az iPod-dokkolók egyik gyöngyszeme, amely kiengedi az iPodból az állatot, és beremegteti a szoba falát. Ha a méret a lényeg, és iPodunknak kisebbségi érzése lenne, akkor meglephetjük az ignitek dokkolótornyával, amely visszaadja a kis fehér cigisdoboz önbizalmát. A távirányítóval vezérelhető háromutas rendszer minden típusú és méretű iPoddal kompatibilis. Az elegáns, karcsú vonalú iCarrier csupán hangfalnyi helyet foglal el a szoba területéből, és közel 1 méterre magasodik, 45 wattos beépített erősítője van. A 4 x 2 colos középsugárzók 15 wattot adnak le a 100 Hz-7 kHz-es tartományban. A mélynyomó 5,25 colos sugárzója 50-500 Hz-en brummog 45 wattal. A két magas pedig 1,5 - 20 kHz-es tartományban csipog 8 wattal. A toronyhoz Firewire- és USB-csatlakozó is tartozik, így a PC-t is rádokkolhatjuk. Ajánlott fogyasztói ára: 249 dollár (50 ezer forint).

www.ignitek.com

LÉZERREL A HIPERAKTÍV MACSKÁK ELLEN

A Bada-Beam fantázianevű lézeres céleszköz remek szolgálatot tesz, ha házi kedvencünk nem a flegma és lomha Garfield stílusában mozog, hanem mindig ide-oda rohangáló, falról néha visszapattanó, duracell nyúlhoz hasonlóan soha le nem álló, kilométer-hiányos, hiperaktív egyeddel állunk szemben. Gyepöntözőként a nappali közepére állítva mintegy zsákmányszimulátorként szolgál, és a lézerpöttyöt a szobában ide-oda cikáztatva, néha meg-megállva tartja fenn a macska érdeklődését, aki aztán egy full napos Bada-Beam-tréning után este már csak a Barátok közt-et képes nézni, kiterülve a fotelban, mozdulatlanul. 13 dollárért kapható.

http://www.pto.hu/post/1/443

SZÁZKILÓS LEBEGŐ FOTEL

A fura kinézetű ülőalkalmatosság Marijn van der Poll holland tervező agyszüleménye. Annak ellenére, hogy közel 100 kilós, egy ujjal megmozdítható, köszönhetően az aljából kitóduló masszív légáramnak, ami pár milliméterrel a padló fölött lebegteti. A fotelt egy kis joystickkel irányítva repkedhetünk faltól falig az irodában. A padlót garantáltan nem karcolja.

http://www.pto.hu/post/1/381

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kurz: A Strache-videónak büntetőjogi következményei is lehetnek

Kurz: A Strache-videónak büntetőjogi következményei is lehetnek

Milliárdokat nyer Budapest a futóversenyekkel

Milliárdokat nyer Budapest a futóversenyekkel

Kiürítették az Eiffel-tornyot, mert egy férfi felmászott rá

Kiürítették az Eiffel-tornyot, mert egy férfi felmászott rá

Nem tud dönteni? Próbálja ki a zellertesztet!

Nem tud dönteni? Próbálja ki a zellertesztet!

Tarantino utálja a spoilerezést: nyílt levelet írt Cannes-hoz

Tarantino utálja a spoilerezést: nyílt levelet írt Cannes-hoz

Egyelőre csúszik a ráckevei és a csepeli HÉV bevezetése a Belvárosba

Egyelőre csúszik a ráckevei és a csepeli HÉV bevezetése a Belvárosba