Az internet tele van ötletes és remekül használható programmal. A Háló ezek közül az ingyenesen letölthető vagy kipróbálható szoftverek közül válogatott.

Képes-zenés biográfia

Zenés, képes áttekintést készíthetünk életünkről (vagy máséról) a Telling Stories nevű programmal, ha feltöltjük hozzá fotóinkat s kedvenc zenénket. Több ez egyszerű hangos diavetítésnél, a szoftver ugyanis életünk meghatározó eseményeihez (amelyek dátumait beírjuk) a világtörténelem aktuális epizódjait kapcsolja. A zene mellett hangalámondással is színesíthetjük életrajzunkat, s egyébként is, minden lépésben útmutató segít. A program bővebb leírása és letöltése a techline.hu oldalon található).

http://techline.hu/kiprobaltuk /20080228_eletkepek_diavetites_regeny.aspx

Digitális jegyzetfüzet maceseknek

A NoteMind programmal átlátható formában vethetjük - digitális - papírra gondolatainkat. A szoftver feljegyzések készítésekor, szakdolgozat, dokumentáció elkészítésekor is segít, mivel a forrásanyagokat egyetlen felületről érjük el, azokhoz megjegyzéseket vagy akár hangjegyzetet is fűzhetünk. Egyetlen feltétel, hogy maces OS X operációs rendszerünk legyen.

http://techline.hu/kiprobaltuk/20080120_notemind.aspx

Villámgyors másolás

Új operációs rendszer telepítése előtt vagy adatmentésnél is szembesülünk azzal, hogy a Windows lassan másol. A TeraCopy jelentheti a megoldást, hiszen adatainkat gyorsan másolja, amit kedvünk szerint megszakíthatunk. Működése egyszerű: telepítését követően beépül az Intézőbe, és bármilyen megszokott másolási parancs (jobb egérkattintás és másolás, Ctrl+C és Ctrl+V) egy pillanat alatt életre kelti.

http://techline.hu/kiprobaltuk/20080117_bigfile.aspx

Sok szótár egy programban

Szótárprogram rengeteg van, de olyat csak egyet ismerünk, amelyik ingyenes, s több tucat bővíthető adatbázist tartalmaz. A JGL Szótár voltaképpen egy adatbázis-kezelő, amelyet úgy alakítottak ki, hogy elektronikus szótárakat vagy enciklopédiákat használhassunk vele. Amikor letöltjük a programot az internetről, kapunk vele 64 adatbázist is (!), köztük értelmező szótárt, férfi és női nevek gyűjteményét, dzsesszlexikont, körzetszám-gyűjteményt, vámtarifaszámokat, s persze a több tucat különféle szótárt.

http://techline.hu/kiprobaltuk/20071212_szotar.aspx

Házikönyvtár-katalógus

A Book Collector című program jó esetben maga tölti le a regények és kiadványok tartalmát, adatait és borítóját az ezzel foglalkozó weboldalakról (pl. amazon.com), de ezt "manuálisan" is megtehetjük. A kötetek borítóval, a kiadási dátummal és más hasznos információval együtt szerepelnek az adatbázisban, s benne ugyanilyen szempontok szerint keresgélhetünk.

http://techline.hu/kiprobaltuk/20071203_book_collector_konyv_katalogus.aspx

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Leégett a házuk, de gyerekeit még ki tudta menteni egy soroksári nő

Leégett a házuk, de gyerekeit még ki tudta menteni egy soroksári nő

Két autó ütközött Szombathelynél

Két autó ütközött Szombathelynél

Ceglédi: Winter is coming

Ceglédi: Winter is coming

Full elektromos a Renault új, Twingo méretű szabadidő-autója

Full elektromos a Renault új, Twingo méretű szabadidő-autója

Matolcsy fia Porschékat gyűjt

Matolcsy fia Porschékat gyűjt

Baj-e, ha irigyeljük mások sikerét?

Baj-e, ha irigyeljük mások sikerét?