Cseréltesse háttérképeit!

Az Adolix Wallpaper Changer program azoknak ajánlható, akik hatalmas háttérképgyűjteményt halmoztak fel az idők során, vagy a családi fotókat szeretnék inkább az Asztal hátterében látni. A program a telepítés és az első indítás után a Tálcán foglal helyet, s ha duplán rákattintunk, rögtön képet cserél, a beállításoknak megfelelően. Megadhatjuk, hogy milyen elrendezést használjon a program (kitöltés, mozaik stb.), hogy véletlenszerűen válogasson-e vagy egy előírt lista sorrendjében, és azt is, hogy milyen időközönként cserélje automatikusan a képeket.

http://ajanlo.techline.hu/hatterkep

Látványos képnézegető

A Pictomio nevű képnézegetőt tudásban ugyan le lehet hagyni, látványosságban viszont aligha. Csodálatos 3D-s felületen keresztül szemlélhetjük meg és rendszerezhetjük fotóinkat, sőt akár a videóinkat is. Ha kiválasztjuk valamelyik mappát, akkor rögtön betekinthetünk 3D-ben a tartalmába. A kis képek között az egér görgetőjével tudunk lapozni. A megnyitott könyvtárakban is válogathatunk a Carousel nézetben. Mivel képnézegetőről van szó, nem maradhatott ki a slideshow lehetőség sem. Ezt szintén látványosan oldották meg a készítők: számos szép effekt közül választhatunk átmenetet. Egyetlen hátránya van: jobb, 3D-s grafikus kártyára van szükség hozzá.

http://ajanlo.techline.hu/kepnezegeto

Tudjon meg minél többet gépéről!

A Hexagora Performance Monitor program négy fontos jellemzőt mér, a CPU és a merevlemez leterheltségét, a szabad memória mennyiségének alakulását és a hálózati adatforgalmat. Ezeknek megfelelően alapértelmezésben négy apró, színes kijelzőt jelenít meg a program a képernyőn. Oda tesszük őket - együtt vagy külön -, ahová jólesik. Ha föléjük visszük az egérkurzort, pontosabb adatokat is kérhetünk az adott területről. Ha arra van szükségünk, a Tálcán is megjeleníthető egy-egy ikonként minden információ. A Hexagora PM nagy előnye, hogy akár telepítés nélkül is használható (van telepíthető és kicsomagolás után rögtön futtatható változat is). Körülbelül 10 Megabájtnyi helyet foglal el a memóriából, ami manapság már egyáltalán nem számít soknak.

http://ajanlo.techline.hu/teljesitmeny

Legyen különleges hangerő-szabályozója

A 3RVX program segítségével egyedi hangerő-szabályozást varázsolhatunk a gépünkre. A hangerő-szabályozás és a némítás tetszőleges billentyűkombinációhoz vagy akár az egérgörgőhöz is hozzárendelhető (esetleg vegyíteni is lehet a kettőt), így a hangszóró után sem kell nyúlkálnunk. Természetesen kis Tálcára ülő ikont is kapunk, ha ragaszkodunk a hagyományokhoz, de a hangerő aktuális állásáról egy eddig szokatlan - az OS X-éhez hasonló -, nagyon látványos visszajelzést is kapunk. Ez ráadásul skinezhető is, így azután tényleg van OS X-nek megfelelő változat, de akár futurisztikusabb külsőt is kölcsönözhetünk neki.

http://ajanlo.techline.hu/hangero

Koncentráljon csak az írásra!

Emlékszik még valaki, milyen volt a régi DOS-os időkben a fekete háttér előtt zöld karakterekkel írni? Nos, a Darkroom nevű program alapértelmezésben éppen ezt nyújtja: teljes képernyőn lehet gépelni zöld karakterekkel fekete háttér előtt. Meglepően jól lehet így koncentrálni az írásra. Ha valakinek maga a teljes képernyős írás tetszik, de nincs igazán kibékülve ezzel a színkombinációval, az változtathatja a színeket, a lapméretet, karaktertípus, betűméretet, sőt még az ablak (háttér) átlátszóságát és a kurzorvillogást ütemét stb. is. A kész művet TXT fájlba menthetjük, és a program, értelemszerűen, a TXT fájlok megnyitására képes. Persze ha formázott szövegre is szükségünk van, akkor a szöveget be kell hívnunk valamelyik olyan alkalmazásba, ahol formába önthetjük kényelmesen begépelt irományunkat.

http://ajanlo.techline.hu/iras

Nézze meg másként is a merevlemezét!

A SequoiaView program egészen döbbenetes képet ad merevlemezünkről. Igencsak futurisztikus kép tárul a felhasználó szeme elé: fényes testecskék egymáson, illetve egymás mellett. Hogy mit is jelképeznek, az csak akkor derül ki, amikor feléjük közelítünk az egérrel. A geometriai idomok mappákat, illetve fájlokat jelképeznek, mégpedig arányosan azok méretével. Ha bármelyik kiválasztott egységre rákattintunk a jobb egérgombbal, akkor egy felnyíló ablakban közelebbről is megnézhetjük a mappa (fájl) tulajdonságait, illetve meg is nyithatjuk őket. A SequoiaView program többféle szűrési lehetőséget is kínál, így akár méret, akár létrehozási dátum szerint is keresgélhetünk, pontosabban szűrhetünk állományaink között.

http://ajanlo.techline.hu/disk

HORVÁTH ANNAMÁRIA

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Újabb lépést tettek az Amazonas megmentésére

Újabb lépést tettek az Amazonas megmentésére

Teszten az abszolút profi fényképező, a Lumix S1R – nem pehelysúlyú versenyző

Teszten az abszolút profi fényképező, a Lumix S1R – nem pehelysúlyú versenyző

Könnygázzal oszlatták szét a hongkongi tüntetőket

Könnygázzal oszlatták szét a hongkongi tüntetőket

A Petőfi hídról esett a Dunába

A Petőfi hídról esett a Dunába

Kigyulladt egy lakás Budapesten, három kisgyerek volt benne, felnőtt nélkül

Kigyulladt egy lakás Budapesten, három kisgyerek volt benne, felnőtt nélkül

Belső vizsgálat volt a rendőrségen, szinte biztosan a budapesti családgyilkossággal összefüggésben

Belső vizsgálat volt a rendőrségen, szinte biztosan a budapesti családgyilkossággal összefüggésben