Várhatóan ügyészségi vizsgálatot kezdeményeznek Gunther von Hagens német anatómus ellen, aki a korábbi években...

Várhatóan ügyészségi vizsgálatot kezdeményeznek Gunther von Hagens német anatómus ellen, aki a korábbi években elhíresült emberitest-kiállításával már eddig is viták középpontjában állt. A speciális módszerrel konzervált holttestek vándorbemutatóját eddig több mint 13 millió ember tekintette meg, elsősorban Németországban, de vonzotta a közönséget Dél-Koreában, Japánban, Angliában, Ausztriában és Svájcban is (HVG, 2002. március 29.). A sokak számára sokkoló, a test belsejébe bepillantást nyújtó tárlaton látható ló lovasával, anya magzatával, infarktusos halott elzárult koronáriával, de eddig általában csak naturalista jellegéért támadták a bemutatót. A Der Spiegel hírmagazin most azt állítja, hogy Hagens a felhasznált emberi testek egy részéhez illegális úton jutott, például Kínában kivégzett emberek tetemeit szerezte meg, s azokat ugyancsak Kínában lévő "hullagyárában" készítette elő a kiállításra. A vádakat most vizsgálja a heidelbergi ügyészség, a berlini szenátus illetékese viszont máris kijelentette, a német fővárosba tervezett állandó kiállításhoz nem adnak támogatást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kutyamamusz az új divat, ráadásul az állatokat is támogatja vele

Kutyamamusz az új divat, ráadásul az állatokat is támogatja vele

Megkezdődött a sztrájk az Audiban

Megkezdődött a sztrájk az Audiban

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Hazai cégeket is lefagyaszthat a Brexit

Hazai cégeket is lefagyaszthat a Brexit

Megújult a Ford Mondeo: lehet, hogy ez lesz az utolsó?

Megújult a Ford Mondeo: lehet, hogy ez lesz az utolsó?

Serena Williams megvigasztalta legyőzött és könnyező ellenfelét

Serena Williams megvigasztalta legyőzött és könnyező ellenfelét