Túlélte 24 órás vesszőfutásának első szakaszát Tony Blair brit miniszterelnök: a parlament alsóházának kedd esti...

Túlélte 24 órás vesszőfutásának első szakaszát Tony Blair brit miniszterelnök: a parlament alsóházának kedd esti szavazásán a képviselők mindössze 5 szavazat különbséggel igent mondtak a kabinet felsőoktatásireform-terveire, miszerint 2005-től évi 3000 fontban maximálják a most egységesen 1125 fontos tandíjat, de a diákoknak csak a diploma megszerzése után, részletekben kell megfizetniük a pénzt, és a törlesztést akkor kezdik, amikor jövedelmük meghaladja az évi 15 ezer fontot (HVG, 2004. január 24.). A tervet nemcsak az ellenzék, hanem a kormánypárti honatyák több mint 150 fős csoportja is hevesen ellenezte. Így - noha az alsóház 659 mandátumából 408 a Munkáspárté - az utolsó pillanatig kérdéses volt a kabinet sikere. Lapzártánk után újabb erőpróba várt Blairre: Lord Hutton felsőházi lordbíró akkorra ígérte a képviselőknek az iraki fegyverek szakértőjeként számon tartott David Kelly nyári öngyilkosságának körülményeit feltáró jelentését. Szakértők előzetes várakozása szerint a miniszterelnököt nem fenyegeti a dokumentum tartalma, de az könnyen Geoff Hoon védelmi miniszter lemondásához vezethet, és tovább gyengítheti a Munkáspárt amúgy is fogyó népszerűségét. A Daily Telegraph londoni napilap által megrendelt felmérés szerint januárban a toryk (40 százalék) már így is megelőzték a kormánypártot (35 százalék).

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ahol annyi a kísértés

Ahol annyi a kísértés

Holttestet találtak a Dunában

Holttestet találtak a Dunában

Szereti a Call of Dutyt? Egy hétig ingyen lehet játszani az új résszel, csak le kell tölteni

Szereti a Call of Dutyt? Egy hétig ingyen lehet játszani az új résszel, csak le kell tölteni

Zacher: Már nem kellek

Zacher: Már nem kellek

Varázslatos színekkel búcsúzott a szerda

Varázslatos színekkel búcsúzott a szerda

Offshore adóparadicsomokból is érkeztek letelepedési kötvényesek Magyarországra

Offshore adóparadicsomokból is érkeztek letelepedési kötvényesek Magyarországra