Naponta több mint egymillió forintot kamatozik a november 29-ei ötöslottó-sorsolás nyertesének járó 5,093 milliárd...

Naponta több mint egymillió forintot kamatozik a november 29-ei ötöslottó-sorsolás nyertesének járó 5,093 milliárd forint, amiről a Szerencsejáték Rt. (SZRT.) szóvivője lapzártakor csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy január közepéig még nem fizették ki. Somorai László szerint a kamat a cég bevételeit gyarapítja. A telitalálatos szelvényről annyit tudni, hogy november elején adták postára Sárváron. A szabályok szerint a nyereményért a sorsolást követő 90. napig lehet jelentkezni. Az SZRT.-nél eddig háromszor fizettek ki egymilliárd forintot meghaladó nyereményt, és az összegért akkor is csak egy-másfél hónap elteltével jelentkeztek, hiszen - magyarázta a szóvivő - a nyertesnek idő kell ahhoz, hogy megtervezze, hova utaltassa a pénzt. Az SZRT. az előzetes adatok szerint tavaly 123 milliárd forint árbevételt és 17 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el, míg 2002-ben 103 milliárdos forgalom mellett 10 milliárd forint volt az adózás előtti eredménye.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben

Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben

Bohóc a kereszten

Bohóc a kereszten

Hol húzódik a határ stressz és depresszió között?

Hol húzódik a határ stressz és depresszió között?

Tavaszias lesz a csütörtök

Tavaszias lesz a csütörtök

Beperelte az Esterházy család Magyarországot

Beperelte az Esterházy család Magyarországot

Más támadásokra is készült a gdanski polgármester gyilkosa

Más támadásokra is készült a gdanski polgármester gyilkosa