Az SZDSZ egyik ügyvivője, Csőzik László lecsapott a volt miniszterelnök egyik internetes címére, az orban.

Az SZDSZ egyik ügyvivője, Csőzik László lecsapott a volt miniszterelnök egyik internetes címére, az orban.hu domainnévre. A címet 2001-ben jegyeztette be a Miniszterelnöki Hivatal, amely a kormányváltás óta csak most szánta rá magát, hogy ne fizesse be az idei karbantartási illetéket. Mivel az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) csak a teljes neveket "védi", puszta vezetéknévre bárki benyújthatja igényét. A regisztrációnál az orbanviktor.hu címet változatlanul működtető üzemeltető cég lemaradt Csőzik mögött. Egy hónapja a fideszes Rogán Antal keltett átmeneti feltűnést azzal, hogy elhappolta a kormány elől az europaterv.hu címet, de az a vita megegyezéssel zárult. Az ISZT-nél a HVG-nek elmondták, Magyarországon eddig alig fordult elő konfliktus domainnév bejegyzése körül. Arra viszont volt példa, hogy jó hangzású neveket, például induló tévéműsorok címét lefoglalták, de az ISZT szerint nehéz megállapítani, hogy ezeken a címeken hasonló tartalmú szolgáltatást akarnak-e indítani, vagy abban reménykednek, hogy jó pénzért továbbadhatják a jogot. Egy domainnév bejegyzéséért a regisztrátorok rendszerint 1-2 ezer forintot kérnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sorra mondanak fel a dolgozók az Új Nemzedék Központnál

Sorra mondanak fel a dolgozók az Új Nemzedék Központnál

Ahol annyi a kísértés

Ahol annyi a kísértés

Három pitbull támadt egy 13 éves fiúra és húgára Ötvöskónyiban

Három pitbull támadt egy 13 éves fiúra és húgára Ötvöskónyiban

Jön a Skoda Fabia SUV változata

Jön a Skoda Fabia SUV változata

Támogatja az EU a MÁV-Start 11 darab emeletes vonatát

Támogatja az EU a MÁV-Start 11 darab emeletes vonatát

BKV: Nem is annyira súlyos a létszámhiány a cégnél

BKV: Nem is annyira súlyos a létszámhiány a cégnél