Egy - szintén halálos sebet kapott - orosz határőr február végén agyonlőtte a szélsőséges csecsen szakadárok egyik...

Egy - szintén halálos sebet kapott - orosz határőr február végén agyonlőtte a szélsőséges csecsen szakadárok egyik vezetőjét, Ruszlan Gelajevet. A több forrásból is megerősített helyszíni beszámolók szerint a Csecsenfölddel határos Dagesztán területén két határőr igazoltatni akarta Gelajevet; ő tüzet nyitott, de több lövés is eltalálta, és néhány perccel később meghalt. Közben egy eddig ismeretlen csecsen szervezet, a Gazotan Murdas bejelentette: tagjai hajtották végre azt a február 6-ai moszkvai metrórobbantást, amelyben legalább negyvenen vesztették életüket. "Ez csak a kezdet volt. Szemet szemért, sebesülést sebesülésért" - áll a Kazkazcenter nevű szakadár csecsen internetes honlapon közzétett nyilatkozatban. A Katarban február elején megölt Zelimhar Jandarbijev merénylői után nyomozó ottani hatóságok azzal a váddal vettek őrizetbe két orosz titkosszolgálati ügynököt, hogy ők szervezték meg a csecsen vezető autójának felrobbantását. A moszkvai külügyminisztérium szerint az "elemző, felderítő munkát" végző ügynököknek semmi közük nem volt a merénylethez. Az orosz hatóságok válaszképpen - a vámszabályok megsértésének vádjával - az egyik moszkvai repülőtéren őrizetbe vettek két katari birkózót. Moszkvának egyébként Litvániával is meggyűlt a baja: a múlt héten a balti köztársaságból kiutasítottak három orosz diplomatát, akik állítólag EU- és NATO-titkok megszerzésén munkálkodtak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt a figyelmeztetés a fél országra: havazni fog

Itt a figyelmeztetés a fél országra: havazni fog

Fotók jöttek az M3-ason történt halálos baleset helyszínéről

Fotók jöttek az M3-ason történt halálos baleset helyszínéről

Első fotók: a McDrive-nál bukott le a vadonatúj 8-as Golf

Első fotók: a McDrive-nál bukott le a vadonatúj 8-as Golf

Kézilabda-vb: közös főzőcskézéssel lazítottak a játékosok

Kézilabda-vb: közös főzőcskézéssel lazítottak a játékosok

Új közvilágítást kap a Városliget

Új közvilágítást kap a Városliget

Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország

Keményen megbírságolta a Google-t Franciaország