Többlettel zárta a 2003-as évet a Fidesz-MPSZ, az MDF és az SZDSZ - derül ki e pártok tavalyi pénzügyi beszámolójából...

Többlettel zárta a 2003-as évet a Fidesz-MPSZ, az MDF és az SZDSZ - derül ki e pártok tavalyi pénzügyi beszámolójából (az MSZP elszámolása lapzártánkig nem jelent meg). A szokatlan eset minden bizonnyal az idei európai parlamenti választási előkészületekre való spórolással van összefüggésben, illetve azzal, hogy tavaly a parlament elfogadta a pártalapítványokról szóló törvényt, s e szervezetek külön állami támogatást kapnak - az idén összesen több mint egymilliárd forintot (HVG, 2004. február 7.) -, és ez tehermentesítheti a parlamenti pártok kasszáját. Az 1,04 milliárd forint összbevételű, a múlt év végén új, bérelt székházba (képünkön) költözött Fidesz-MPSZ 116 millió forint többlettel zárta a 2003-as évet (miközben 276 millió forintot fordított hiteltörlesztésre), míg az MDF-nek 66 millióval volt több a bevétele (309 millió), mint a kiadása. A SZDSZ 59 millió forinttal költött kevesebbet, mint amennyit összeszedett (405 millió), s figyelemre méltó, hogy a bevétel több mint negyedét támogatók - köztük politikusok, így például Eörsi Mátyás (2 millió), Horn Gábor, Pető Iván (1-1 millió) - adták össze. Igaz ugyanakkor, hogy a Fidesz-MPSZ tagdíjbevétele 65,8 millió forint volt az SZDSZ 8,3 milliójával, illetve az MDF 6,5 milliójával szemben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A balhé sem maradt el a Vidi–Chelsea-meccsen

A balhé sem maradt el a Vidi–Chelsea-meccsen

Dinoszaurusztól az eredeti Micimackó-térképig: ezekért fizettek milliókat az idén

Dinoszaurusztól az eredeti Micimackó-térképig: ezekért fizettek milliókat az idén

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

Új vezetők a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban

Új vezetők a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban

Rekordmagas a betöltetlen háziorvosi praxisok száma

Rekordmagas a betöltetlen háziorvosi praxisok száma

Megint tüntetnek, rendőrökkel dulakodnak a sárgamellényesek

Megint tüntetnek, rendőrökkel dulakodnak a sárgamellényesek