Készek vagyunk katonai erőt is alkalmazni az ország egységének megvédésére - jelentette ki a hét végén Mihail...

Készek vagyunk katonai erőt is alkalmazni az ország egységének megvédésére - jelentette ki a hét végén Mihail Szaakasvili grúz elnök, miután a kaukázusi országhoz tartozó Adzsária elnöke, Aszlan Abasidze rendkívüli állapotot és éjszakai kijárási tilalmat vezetett be az általa kormányzott autonóm köztársaságban. Abasidze szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert Szaakasvili puccsot szervez az adzsáriai vezetés megdöntésére. Szaakasvili és Abasidze között legutóbb március elején, a grúziai parlamenti választások előtt alakult ki feszültség: a grúz államfőt nem engedték be Adzsária területére, és lezárták a térségbe vezető utakat. Tbiliszi források szerint ismét páncélosok szállták meg a határvidéket, miközben Abasidze "gárdájából" mintegy húszan átálltak Szaakasvili oldalára. Elemzők kevés esélyt látnak a két politikus viszonyának rendezésére. Hétfőn Tbilisziben visszanyerte szabadságát a tavaly novemberben megbuktatott grúz elnök, Eduard Sevardnadze veje, az adócsalással vádolt Gia Dzsohtaberidze, miután a Sevardnadze család 15,5 millió dollárt befizetett a költségvetésbe. "Ezt a pénz korábban Sevardnadzéék elvették a néptől, most csak visszafizetik a tartozásukat" - kommentálta az ügyletet Szaakasvili, aki azt is közölte: az összeget a nyugdíjak és a tanári bérek kifizetésére, valamint a hadsereg fejlesztésére fordítják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vasárnapi sütivásárral segítik a sztárok az autista gyerekeket

Vasárnapi sütivásárral segítik a sztárok az autista gyerekeket

Vagyonmentés és B-terv második útlevéllel?

Vagyonmentés és B-terv második útlevéllel?

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

TGM: Mit tegyen a parlamenti ellenzék?

Lélegzetelállító légi felvétel készült egy lavináról – videó

Lélegzetelállító légi felvétel készült egy lavináról – videó

Minimál módszerrel akart kivinni az országból egy vélhetően lopott autót egy férfi

Minimál módszerrel akart kivinni az országból egy vélhetően lopott autót egy férfi

Érdemes óvatosnak lenni a reklámozott ingyenhitellel

Érdemes óvatosnak lenni a reklámozott ingyenhitellel