"Szó sincs arról, hogy a budapesti tőzsde osztrák bankokból és a bécsi tőzsdei részvénytársaságból álló új többségi...

"Szó sincs arról, hogy a budapesti tőzsde osztrák bankokból és a bécsi tőzsdei részvénytársaságból álló új többségi tulajdonosai leállítanák a magyar érték- és árutőzsde integrációját" - cáfolta az elterjedt híreket a HVG-nek nyilatkozva Stefan Zapotocky, a Wiener Börse AG elnöke. Az osztrák konzorcium csupán időt kért, hogy a magyar tőzsde vezetésével is konzultálva az összevonás legjobb formáját találják meg. Feltehetően június végén tart rendkívüli közgyűlést a BÉT és a BÁT is - mondta a HVG-nek Korányi G. Tamás, aki mindkét vállalkozásban tulajdonos volt, s ezen a közgyűlésen mond majd le mindkét felügyelőbizottsági tagságáról. Tőzsdetulajdonosi érdek lett volna, hogy az integrált BÁT-BÉT megtartsa 50 százalékos együttes részesedését a legbiztosabb bevételi forrást jelentő Központi Elszámolóház és Értéktár (Keler) Rt.-ben. Ám a Kelerben 50 százalékos tulajdonos Magyar Nemzeti Bank - elővételi jogára hivatkozva - bejelentette igényét a BÁT-rész kétharmadára, meggátolva, hogy a BÁT eladja a BÉT-nek 25 százalékos Keler-részét. Úgy hírlik, az osztrák tulajdonosok megegyeztek a jegybankkal, hogy 55 százalékra engedik "felnőni" Keler-tulajdonosként, a sarkalatos kérdések eldöntéséhez, így a vezetők kinevezéséhez viszont 60 százalékos többségre lesz szükség.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Január közepén szavaz a brit parlament a Brexitről

Január közepén szavaz a brit parlament a Brexitről

Kevés cukibb járgány létezik, mint ez az egyszemélyes lakóautó

Kevés cukibb járgány létezik, mint ez az egyszemélyes lakóautó

Kirúgta Mourinhót a Manchester United

Kirúgta Mourinhót a Manchester United

Letiltotta a közmédia a MÚOSZ közleményét

Letiltotta a közmédia a MÚOSZ közleményét

Videón, ahogy kidobják az MTVA-ból Szélt és Hadházyt

Videón, ahogy kidobják az MTVA-ból Szélt és Hadházyt

És eljött a nap, amikor a bukott Sarkozy adna néhány tanácsot Macronnak

És eljött a nap, amikor a bukott Sarkozy adna néhány tanácsot Macronnak