Soron kívüli tárgyalást rendelt el a múlt héten Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke a tervezett...

Soron kívüli tárgyalást rendelt el a múlt héten Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke a tervezett Dél-Buda-Rákospalota (DBR) metró környezetvédelmi engedélyének felülvizsgálatáért indított perben. A több mint ezer nap elteltével, tavaly novemberben jogerőre emelkedett környezetvédelmi engedély felülvizsgálatáért az Erzsébetvárosi Társasházak Közösségeinek és Képviselőinek Érdekvédelmi Egyesülete adta be a keresetet, attól tartva, hogy a metróalagút miatt megroggyannak a lakóházak. Május végén az úgynevezett alperesi beavatkozó (a Budapesti Közlekedési Rt. DBR Metró Projekt Igazgatósága) dokumentációjának hiányossága miatt eredetileg október 2-ára, majd az egyik alperesi ügyvéd szabadsága miatt október 17-ére tűzték ki a tárgyalást. Gatter most - a közérdekre tekintettel - június 29-ét jelölte ki a következő forduló időpontjául. A május végi tárgyaláson a metró tervezői nem tudták megmondani, milyen mélyen halad a nyomvonal az egyik Népszínház utcai ház alatt; ezért napolták el a tárgyalást. Ha június 29-én az alperes győz, akkor sem lehetne az eredetileg ígért 2008-ban az új metrón utazni, mert ekkora késedelem már nem hozható be - mondta a HVG-nek Gulyás László, a DBR-iroda vezetője. A Kelenföldi és a Keleti pályaudvar közötti első szakasz 2009-es átadása után akkor lehet zökkenőmentesen folytatni a metróépítést a Bosnyák tér felé, ha a hosszabbítás engedélye két és fél éven belül meglesz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kepesita Collection: Az út a fontos, nem a cél

Kepesita Collection: Az út a fontos, nem a cél

Kövér: Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni

Kövér: Minden hülye mellé nem lehet Btk.-tényállást rendelni

Meghalt a szövegszerkesztő feltalálója

Meghalt a szövegszerkesztő feltalálója

Zsarolás, pénz, hatalom, túszejtés: a kereskedelmi háború fordulatosabb, mint egy krimisorozat

Zsarolás, pénz, hatalom, túszejtés: a kereskedelmi háború fordulatosabb, mint egy krimisorozat

Két órát dolgozunk azért a pénzért, amiért Ausztriában egyet

Két órát dolgozunk azért a pénzért, amiért Ausztriában egyet

A strasbourgiak nem hagyják magukat megfélemlíteni

A strasbourgiak nem hagyják magukat megfélemlíteni