Majdnem három órával azután tartóztatták fel múlt csütörtökön hajnalban az ártándi határátkelőhelyen Kerék Csabát, a...

Majdnem három órával azután tartóztatták fel múlt csütörtökön hajnalban az ártándi határátkelőhelyen Kerék Csabát, a K&H-brókerbotrány legújabb gyanúsítottját, hogy élettársa telefonon figyelmeztette az üzletember utasát, szóljon Keréknek, keresi a rendőrség. A magyarországi Britton-cégcsoportot részben tulajdonló és irányító Kerék azóta (még nem jogerősen) 30 napra előzetes letartóztatásban van. A HVG kérdésére ügyvédje, Nehéz-Posony István elmondta, ügyfele csak egy fontos partnerrel előre egyeztetett üzleti szerződést akart szignálni Romániában, utána nyomban hazatért volna. Arról az ügyvéd nem tudott, vajon Kerék régi romániai üzlettársához, Mudura Sándorhoz igyekezett-e, akivel közösen fektettek be a nagyváradi Lotus Plazába (képünkön ők ketten). Az immár csaknem egy éve kirobbant sikkasztási ügyben eddig tanúként meghallgatott Kerék gyanúsítására a Fővárosi Főügyészség utasította június 9-én a rendőröket, miután a bűnügy kulcsszereplője, Kulcsár Attila június 4-én az ügyészek előtt "rá vallott". Az exbróker szerint a sikkasztás-pénzmosás sorozatban Kerék volt a főnök, sőt kezdetben ő készítette a K&H Equities Rt. ügyfeleinek kiküldött fiktív, K&H-logós egyenlegértesítőket is. Vallomásában Kulcsár kitért az Amerikában tartózkodó Schönthal Henrik szerepére is, aki ellen - a HVG értesülései szerint - úgy adtak ki idén tavasszal nemzetközi elfogatóparancsot, hogy magyarországi címére idézést sem küldtek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Másfél év alatt 200 ezer dollárt hozott össze a 12 éves vállalkozó

Másfél év alatt 200 ezer dollárt hozott össze a 12 éves vállalkozó

Mindent vitt a dohánybiznisz Csongrád megyében

Mindent vitt a dohánybiznisz Csongrád megyében

Az év csapata a magyar vizipóló válogatott

Az év csapata a magyar vizipóló válogatott

A pénz sosem lehet kizárólagos motiváció

A pénz sosem lehet kizárólagos motiváció

Mit kezdjen a szabálytalanul parkoló autóval a hókotró? - videó

Mit kezdjen a szabálytalanul parkoló autóval a hókotró? - videó

Háfra Noémi a kézilabda álomcsapatban

Háfra Noémi a kézilabda álomcsapatban