Bizonyíték hiányában nem emel vádat Ariel Saron izraeli kormányfő ellen a "görög sziget" néven ismert korrupciós...

Bizonyíték hiányában nem emel vádat Ariel Saron izraeli kormányfő ellen a "görög sziget" néven ismert korrupciós ügyben az izraeli legfőbb ügyész (a vád az volt, hogy egy izraeli üzletember a kilencvenes évek végén kenőpénzt adott a Saron családnak, hogy az akkor külügyminiszter Saron segítsen egy görög sziget megvásárlásában). Így elhárult az akadálya, hogy a Munkapárt csatlakozzon a koalícióhoz, és a miniszterelnök végrehajtsa az egyoldalú gázai kivonulásra vonatkozó tervét. Az elképzeléssel kapcsolatos hétfői bizalmatlansági indítványt a parlamentben kisebbségbe került Saron-kormány úgy élte túl, hogy a baloldali ellenzék tartózkodott a voksolásnál. Saron ellen szavazott az indítványt benyújtó Nemzeti Unió két képviselője, akiket a kormányfő két hete menesztett a kormányból, valamint a koalícióban még részt vevő Nemzeti Vallásos Párt hatfős frakciójának fele. Saron vasárnap saját pártja, a Likud parlamenti csoportjával közölte, azért kényszerül egységkormányra a Munkapárttal, mert a Likud 12 lázadó képviselője is ellenzi a gázai kivonulást. Közben a Munkapártból kilépett képviselőkből és a baloldali Merec pártból létrejött új politikai formáció, a Jahad vasárnapi alakuló ülésén Joszi Beilin pártvezető arra kapacitálta a Munkapártot, vonja meg a Saron-kormánynak ígért külső támogatást, és engedje megbukni a jobboldali kabinetet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A MÚOSZ segít, hogy Orbán betarthassa az ígéretét

A MÚOSZ segít, hogy Orbán betarthassa az ígéretét

Durva büntetést rótt ki a Milanra az UEFA

Durva büntetést rótt ki a Milanra az UEFA

Funkciók, amiket lelkiismeret-furdalás nélkül elvárhatunk kávéfőzőnktől

Funkciók, amiket lelkiismeret-furdalás nélkül elvárhatunk kávéfőzőnktől

Lélegzetelállító légi felvétel készült egy lavináról – videó

Lélegzetelállító légi felvétel készült egy lavináról – videó

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Adventi irodalmi naptár - december 15.

A köztévé szerint a tüntetők akasztva látnák Tőkés Lászlót

A köztévé szerint a tüntetők akasztva látnák Tőkés Lászlót