Az országos választmány jóváhagyásával a párt fővárosi vezetése feloszlatta az MDF II. kerületi alapszervezetét.

Az országos választmány jóváhagyásával a párt fővárosi vezetése feloszlatta az MDF II. kerületi alapszervezetét. A párt egyik legrégebbi, 1988-ban alapított - mások mellett a Dávid Ibolya elnökkel több ízben szembefordult Balsai Istvánt is soraiban tudó - csoportja ellen az volt a fő kifogás, hogy az európai parlamenti (EP) választási kampány idején szembement a pártvezetés politikájával, helyet biztosított például a Fidesz-féle nemzeti petíció aláírásához. Az újjáalakuló szervezet alapszabályának kidolgozását Boross Péter exkormányfő vállalta, és már megkezdődtek a tagfelvételek is. Az országos választmány az EP-választás eredménye alapján igazolva látta a "kétpártrendszer" elleni küzdelem helyességét, és úgy döntött, az MDF 2006-ban önállóan indul a parlamenti választásokon. A szeptember végére kitűzött tisztújító gyűlésre Dávid belső ellenzéke saját jelöltekkel készül - ezt az MDF huszonhárom parlamenti képviselője közül tizenhárom által hétfőn megalakított Lakitelek munkacsoport tagjai jelentették be. A Balogh László, Balsai István, Csampa Zsolt, Ékes József, Font Sándor, Fülöp István, Horváth Balázs, Kelemen András, Németh Zsolt, Lezsák Sándor, Pichler Imre, Püski András és Szászfalvi László által aláírt nyilatkozat azt kifogásolja, hogy a pártvezetés az MDF politikáját a jobboldali, nemzeti és keresztény irányultság feladásával "centrumpolitikává" alakította.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ádernek üzentek Strasbourgból: Ne írja alá!

Ádernek üzentek Strasbourgból: Ne írja alá!

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

Nem sikerült megbuktatni a lengyel kormányt

Nem sikerült megbuktatni a lengyel kormányt

Tovább nő a balkáni feszültség, Koszovó is hadsereget kap

Tovább nő a balkáni feszültség, Koszovó is hadsereget kap

Botka: Szeged nemet mond a rabszolgatörvényre

Botka: Szeged nemet mond a rabszolgatörvényre

Újabb milliárdok ömlenek a felcsúti fociba tao-támogatás címén

Újabb milliárdok ömlenek a felcsúti fociba tao-támogatás címén