Nem jött be az a védekezés, hogy a főváros éjszakai életében korábban nagy tekintélyű, Sárgalábú becenevű Száva Lajos...

Nem jött be az a védekezés, hogy a főváros éjszakai életében korábban nagy tekintélyű, Sárgalábú becenevű Száva Lajos (képünkön) és társai, köztük rendőrök, azért tartottak maguknál több kilogramm hasist, hogy titkosszolgálati akcióval kábítószercsempészeket leplezzenek le. Krecsik Eldoróda bírónő hétfőn kihirdetett elsőfokú ítéletében az érvelést hiteltelennek találta, bár magukat nemzetbiztonságis hátterűnek valló tanúk és egy aktív rendőr főtiszt is ilyen értelemben tanúskodott. Simon Ferencet, a budapesti XI. kerületi rendőrkapitányság hajdani főhadnagyát, akit 2000 szeptemberében tetten értek Székesfehérváron, amikor 4074 gramm hasisgyantát próbált értékesíteni, ezért, valamint több nagy értékű csalás, okirat-hamisítás és lőszerrel való visszaélés miatt 9 évre ítélték. Volt élettársa, Farkasdi Erzsébet rendőr hadnagy 3 év 2 hónapi börtönt, Száva Lajos 5 év 6 hónapi, Száva Lajosné 5 év 4 hónapi fegyházat kapott. De csak Simonnak kell rács mögött maradnia, Száváék - akik előzetesben már több mint két évet ültek - szabadlábon készülhetnek a fellebbezési tárgyalásra. Az ügyészség a büntetések súlyosbítását kérte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brutális baleset Veszprémnél, két halott

Brutális baleset Veszprémnél, két halott

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Párbeszédet ígér a sárgamellényesekkel a francia kormányfő

Huawei-ügy: Kína az igazgató szabadon bocsátását követeli

Huawei-ügy: Kína az igazgató szabadon bocsátását követeli

Széllel és esővel indul a hét, de aztán kisüthet a nap

Széllel és esővel indul a hét, de aztán kisüthet a nap

Adventi irodalmi naptár - december 10.

Adventi irodalmi naptár - december 10.

Megvan, ki lesz a BKK új vezére

Megvan, ki lesz a BKK új vezére