Molnár Csaba alezredes legalább az elsőfokú ítéletig a magyar FBI megbízott osztályvezetője marad, bár a Fővárosi...

Molnár Csaba alezredes legalább az elsőfokú ítéletig a magyar FBI megbízott osztályvezetője marad, bár a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal hétfőn benyújtotta ellene a vádiratot vesztegetés, államtitoksértés és hivatali visszaélés miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. A korábban a pénzmosás elleni osztályt irányító nyomozó 2003. augusztus 20-án az azóta feketeváltással gyanúsított szír Bassam Tarchétól és magyar üzlettársától, Dér Zoltántól egy benzinkútnál ajándékcsomagot fogadott el, amelyben arab édesség, egy háromezer forint értékűre becsült karkötő és egy fa tolltartó volt. Molnár a csomagot előbb haza-, majd másnap a munkahelyére vitte. A vád szerint ugyanaznap közbenjárt a pénzváltók érdekében az őket ügynökként alkalmazó Volksbanknál, ám ügyvédje, Zamecsnik Péter azt állítja: védence azért kereste meg a bankot, mert a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete augusztus 19-én a K&H-brókerbotránnyal összefüggésben feljelentést tett pénzmosás gyanúja miatt, s ebben az anyagban szerepelt a Volksbank neve is. A vádirat szerint államtitoksértés, hogy Molnár figyelmeztette a szír pénzváltót: pénzmosást gyanító bejelentés érkezett vele kapcsolatban a rendőrségre. A szír pénzváltók és üzlettársaik telefonjait a Nemzetbiztonsági Hivatal hallgatta le már 2002-től, s felfigyelt az érintettek és Molnár szokásosnál szorosabb ismeretségére. Ennek oka az is lehetett - mondták a HVG informátorai -, hogy különféle nyomozásokhoz Bassam Tarche folyamatosan információkat adott Molnárnak. Zamecsnik vitatja, hogy az ügyészség jogosan használta bizonyítékként a telefonlehallgatási jegyzőkönyveket a Molnár elleni eljárásban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A rendőrök feladták a védvonalat, a tüntetők bejutottak a Kossuth térre

A rendőrök feladták a védvonalat, a tüntetők bejutottak a Kossuth térre

Eldőlt, kik jutottak az X-Faktor döntőjébe

Eldőlt, kik jutottak az X-Faktor döntőjébe

Fájhat Orbán feje: a kormánypárti sajtó tapos a lelkébe

Fájhat Orbán feje: a kormánypárti sajtó tapos a lelkébe

Rendőrök mentettek meg egy allergiás rohamtól fuldokló nőt Csepelen

Rendőrök mentettek meg egy allergiás rohamtól fuldokló nőt Csepelen

Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Rami Malek lehet az új James Bond főgonosza

Ki nyert ma az ötös lottón?

Ki nyert ma az ötös lottón?