Elsősorban az új vállalkozások, a gyakori székhely- és tulajdonosváltoztatók, az egy székhelyre tömörülők, a...

Elsősorban az új vállalkozások, a gyakori székhely- és tulajdonosváltoztatók, az egy székhelyre tömörülők, a körbeszámlázók, a tartósan veszteségesek, a bevallásukat elmulasztók és a rendszeresen nullás adóbevallást benyújtók számíthatnak a revizorok megkülönböztetett figyelmére 2006-ban - jelentették be az idei ellenőrzési irányelveket ismertetve hétfői sajtótájékoztatójukon az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal vezetői. Kiemelt ellenőrzés vár azokra a területekre is, ahol vélhetően gyakori a színlelt szerződés, de a büntethetőségre június végéig moratórium van. A foglalkoztatás szabályszerűségének vizsgálatára továbbra is számíthat az építőipar, valamint górcső alá kerülnek számítástechnikai, távközlési, reklám- és médiaipari, gazdasági tanácsadó cégek. Emellett a revizorok változatlanul koncentrálnak a forgalmi adót visszaigénylőkre is, a kapcsolt vállalkozások közti ügyletekre, a vagyongyarapodás-vizsgálatokra, de - hangsúlyozták az adóhatóságnál - rajtuk kívül is bárkit utolérhet az ellenőrzés. 2005-ben egyébként a revizorok 299 ezer ellenőrzést zártak le, a jogerősen megállapított adóhiány 186 milliárd, a hozzá kapcsolódó szankcióé 128 milliárd forint volt, e tételek 26, illetve 33 százalékkal voltak nagyobbak a 2004. évinél.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hat autó ütközött az M0-son, nagy a dugó

Hat autó ütközött az M0-son, nagy a dugó

Egyre több város vezette be a plakátadót

Egyre több város vezette be a plakátadót

Hollik Istvánt jelöli elhunyt képviselője helyére a Fidesz

Hollik Istvánt jelöli elhunyt képviselője helyére a Fidesz

Továbbra is bajban Matolcsy rokonának a bankja

Továbbra is bajban Matolcsy rokonának a bankja

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

Soha nem volt ennyire népszerű a briteknél az EU-ban maradás ötlete a Brexit-népszavazás óta

Soha nem volt ennyire népszerű a briteknél az EU-ban maradás ötlete a Brexit-népszavazás óta