További egy évig nem kell garanciavállalási díjat fizetni azokra a hitelekre, amelyeket a Fészekrakó program keretében...

További egy évig nem kell garanciavállalási díjat fizetni azokra a hitelekre, amelyeket a Fészekrakó program keretében lehet felvenni az önrész pótlására, állami kezességvállalással. A hitelösszegre vetített 2 százalékos egyszeri díjat eredetileg tavaly év végéig engedték el a 35 év alatti, gyermeket vállaló pároknak, de a január 25-ei kormányülésen elfogadott rendeletmódosítással ezt 2006 végéig meghosszabbították. A kormány vállalta, hogy mindazok számára visszatéríti a garanciadíjat, akik az idén, de még a rendelet február első hetében várható hatálybalépése előtt vettek, illetve vesznek fel Fészekrakó-hitelt. Az ingyenes garancia fenntartása 400 millió forintjába kerül a költségvetésnek - becsülték a pénzügyi tárcánál. További engedményekre nem lehet számítani, ugyanis a használt lakásokra jelzáloglevél-kamattámogatással felvehető hitel összegét nem emelték a jelenlegi 5 millió forintról 8 millióra, holott Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter ezt szorgalmazta. "Nem kalkulálunk ezzel a lehetőséggel" - sommázta a helyzetet a HVG kérdésére Leitner József, az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnökhelyettese. A 2005. február elsején bevezetett Fészekrakó program egyéves fennállása alatt 21 ezer ügyféllel kötöttek szerződést, összesen 55,6 milliárd forintért, ezen belül 13 268 fiatal az otthonteremtési támogatást vette igénybe 16 milliárd forint összegben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mohácsi legendás Csárdáskirálynője ismét látható

Mohácsi legendás Csárdáskirálynője ismét látható

Serena Williams megvigasztalta legyőzött és könnyező ellenfelét

Serena Williams megvigasztalta legyőzött és könnyező ellenfelét

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?

A város peremén: indul a lelketlen kastélymutyi?

A város peremén: indul a lelketlen kastélymutyi?

Gyászol a TV2 a

Gyászol a TV2 a

Nanorészecskékkel támadtak az agytumorra spanyol tudósok, és úgy néz ki, hogy eredményesen

Nanorészecskékkel támadtak az agytumorra spanyol tudósok, és úgy néz ki, hogy eredményesen