Szappanoperába illő féltékenységi jelenetek zajlanak a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében.

Szappanoperába illő féltékenységi jelenetek zajlanak a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetében. Az intézet közalapítványának kuratóriuma - gyakorolva munkáltatói jogát - új megbízott főigazgatót választott az intézmény élére. A pályázaton kiválasztott Makói Zita gyermekorvost azonban az intézet eddigi vezetése egyszerűen nem engedte február elsején munkába állni. Jóllehet semmilyen felhatalmazásuk nem volt rá, felmondtak neki, irodájának kulcsát nem adták át, és a főiskolai tanács új pályázat kiírását követeli a kuratóriumtól. A botrány közvetlen előzménye, hogy tavaly júniusban a kuratórium - egyebek mellett igazolatlan távollét és a munkáltatói intézkedések sorozatos megtagadása miatt - rendkívüli felmondással elküldte az addigi vezetőt, Kozma Gyulánét, aki munkaügyi perben most 40 millió forintot követel volt intézményétől, illetve a kuratóriumtól. Helyére megbízottként Pásztorné Tass Ildikó került, aki viszont alulmaradt a vezetői székért kiírt pályázaton. Az utóbbi hónapokban, a kuratórium kezdeményezésére górcső alá vett, 2003-tól 2005 közepéig tartó időszakról kiderült, hogy több szabálytalanság és visszaélés is történt, ám az akkori ügyek egyetlen szereplője sincs már az intézménynél.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Töröltek egy posztot, megy is a találgatás a Xiaomi 5G-s telefonjáról

Mi értelme van ennek az egésznek?

Mi értelme van ennek az egésznek?

Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

Holnap zár a Rejtett történetek című kiállítás

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak, 120 ember tűnt el

Elsüllyedt egy menekülteket szállító csónak, 120 ember tűnt el

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi

Heves havas: Hóban debütált az 530 lovas Audi sportkombi