Az Államadósság-kezelő Központ Rt.

Az Államadósság-kezelő Központ Rt. (ÁKK) megbízta a japán Daiwa Securities és a Nikko Citigroup pénzintézeteket, hogy szervezzenek meg számára egy 25 milliárd jen (45 milliárd forint) összegű, hétéves futamidejű, fix kamatozású úgynevezett szamurájkötvény-kibocsátást. Az értékesítésre és a kötvény feltételeinek véglegesítésére március első felében kerülhet sor, s a befolyt pénzt az ÁKK a 2006-ban lejáró adósság finanszírozására fordítja. Szamurájkötvényt legutóbb tavaly júniusban dobott piacra az intézmény, két sorozatban: a 30 milliárd jenes, 5 év múlva lejáró papírok után évente 0,62 százalékos, míg az 50 milliárd jenes, 7 év múlva lejárókért 0,96 százalékos kamatot kell fizetnie az államnak. A tervezett akcióval közel hatvan százalékban teljesülhet a kormány által ez évre előirányzott, legfeljebb 2 milliárd eurós külföldi devizakötvény-értékesítési penzum. Az ÁKK januárban 1 milliárd euró értékű, 10 és fél év múlva lejáró, évi fix 3,5 százalékos kamatú magyar államkötvényt értékesített.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Emlékeznek még a Ford Pumára? Visszatér, persze SUV-ként

Emlékeznek még a Ford Pumára? Visszatér, persze SUV-ként

Reagált az ügyészség a Momentum akciójára

Reagált az ügyészség a Momentum akciójára

Az év legszomorúbb napja igazából kamu

Az év legszomorúbb napja igazából kamu

Az angolai bajnokság csak egy kicsit erősebb az NB I-nél

Az angolai bajnokság csak egy kicsit erősebb az NB I-nél

Sokan pályázhatnak Andy Vajna kaszinóira

Sokan pályázhatnak Andy Vajna kaszinóira

Egyre több magyar megy Ausztriába dolgozni

Egyre több magyar megy Ausztriába dolgozni