A Fehér Ház valóságos újságírói ostrom alá került hétfőn, miután kiderült, hogy Dick Cheney amerikai alelnök két...

A Fehér Ház valóságos újságírói ostrom alá került hétfőn, miután kiderült, hogy Dick Cheney amerikai alelnök két nappal korábban véletlenül megsebesítette vadásztársát, és ezt az információt csak jókora késéssel hozták nyilvánosságra. Cheney egy San Antoniótól 320 kilométerre található magánbirtokon vadászott fürjre, amikor sörétes puskájával rálőtt a csoporthoz hátulról visszatérő, ám erre társait nem figyelmeztető Harry Whittington texasi ügyvédre. A 78 éves Whittington - aki az alelnök barátja és a texasi republikánusok egyik befolyásos támogatója - a jobb arcán, a nyakán és a mellkasán sérült meg, s miután a szívritmus-szabályozóval élő Cheneyt kísérő orvosok ellátták, helikopterrel kórházba szállították, ahol nem minősítették súlyosnak a sérülését, de bent tartották. George W. Bush amerikai elnököt még aznap értesítették a balesetről, a birtok tulajdonosa másnap délelőtt tájékoztatta a helyi lapot, az országos sajtó húszórás késéssel onnan szerzett tudomást az incidensről. Cheney mint vadász először 2004-ben került a címlapokra, amikor az alelnöki gépen vadászatra magával vitte Louisianába Antonin Scaliát, a legfelsőbb bíróság tagját, röviddel azután, hogy a testület tárgyalni kezdte a Cheney vezette fehér házi energiaügyi ad hoc bizottság dokumentumainak titkosítása elleni beadványt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Tömegével lehet rendelni O1G-s tárgyakat Kínából

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Mi zajlik a Bermuda-háromszögben? Íme a legracionálisabb magyarázatok

Mi zajlik a Bermuda-háromszögben? Íme a legracionálisabb magyarázatok

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Kiengedték a kórházból Niki Laudát

Ez az egér egy komplett számítógép, még monitor is van hozzá

Ez az egér egy komplett számítógép, még monitor is van hozzá

A magyarok zöme csinálja, pedig a magyarok zömét zavarja – mi az?

A magyarok zöme csinálja, pedig a magyarok zömét zavarja – mi az?