A takarékosság jegyében bezárt ulánbátori magyar nagykövetség további működtetését kérte Cakjagijn Elbegdorj mongol...

A takarékosság jegyében bezárt ulánbátori magyar nagykövetség további működtetését kérte Cakjagijn Elbegdorj mongol kormányfő Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek írt levelében - értesült a HVG külügyi forrásból. Kérését megtoldotta azzal, hogy a mongol állam inkább viseli a misszió fönntartásának költségét, csak maradjon a diplomáciai képviselet. Ez az összeg körülbelül évi 10 millió forint, mivel az állomáshelyen a korábbiakban is csupán a nagykövet szolgált. Ulánbátor Magyarországot gazdasági és kulturális értelemben is "európai kapujának" tekinti. A Külügyminisztérium úgy próbál segíteni a helyzeten, hogy Ulánbátorban konzuli irodát tervez nyitni, mely a pekingi nagykövetség alárendeltségében működne. A Külügyminisztérium az utóbbi időben Limában és Bogotában is megszüntette a nagykövetséget, továbbá bezárta a magyar főkonzulátust Montrealban, Stuttgartban, Bonnban és Ho Si Minh-városban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Roham indult a SZÉP-kártyákért

Roham indult a SZÉP-kártyákért

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Megöli a kávét a klímaváltozás

Megöli a kávét a klímaváltozás

Apró méregzsák: 300+ lóerővel támad az új BMW X2 M35i

Apró méregzsák: 300+ lóerővel támad az új BMW X2 M35i

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert

Mészáros Lőrinc horvát csapata leigazolta Kleinheislert