A kormány egyik havannai vendégházában szállásolták el a kétszeres olimpiai bajnok Guillermo Rigondeaux és a...

A kormány egyik havannai vendégházában szállásolták el a kétszeres olimpiai bajnok Guillermo Rigondeaux és a világbajnok Erislandy Lara ökölvívókat, akik a júliusi riói Pánamerikai Játékokon elhagyták a válogatottat, és hollétükről napokon át nem lehetett tudni. A múlt héten a brazil rendőrség egy hotelben tartóztatta le őket, mivel nem volt érvényes úti okmányuk. Állítólag azt kérték, hogy visszatérhessenek Kubába - másnap át is adták őket a kubai hatóságoknak. A hamburgi Arena Box Promotion tulajdonosa, az egykori öklöző, majd menedzser Ahmet Öner azt állítja: a két sportolóval öt évre szóló, 500 ezer eurós szerződést kötött, előleget is kaptak, és már intézték ideiglenes útlevelüket és munkavállalási engedélyüket. Öner szerint azzal félemlítették meg őket, hogy otthon maradt családjuk kárát látja a távozásuknak. A betegeskedő és a hatalomtól egy éve ideiglenesen visszavonult Fidel Castro államfő levélben közölte: a bokszolókra nem vár börtön, és hozzájuk illő állást találnak nekik a sport területén. Havannai értesülések szerint ez azt jelenti, hogy versenyzői pályafutásuknak vége, és tornatanárként vagy edzőként dolgozhatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!