szerző:
HVG

Egyre inkább a beszerzési osztály feladata a tanácsadó cégek megbízása, ami nem várt problémák elé állítja a hr-osztályt és a tanácsadókat egyaránt. Mindeközben maguk a tanácsadók is arra intik az ügyfeleket, hogy a lehető legalaposabban tájékozódjanak a megbízandó tanácsadó cég felől.

Tanácsadó az, akit nem hívnak, semmit nem tud az adott cégről, és a végén sok pénzt kér olyan meglátásokért, amelyeket már előtte is tudtak – szól a sommás és cinikus ítélet a hivatásos üzleti éceszgéberekről. Amire különösen manapság fogékony az átlagember, amikor a sajtóban olyan esetekről olvas, hogy állítólagos tanácsadók néhány odakent oldalért sok millió – állami – forintot vágtak zsebre.

Az átlagügyfél általában azért fordul tanácsadóhoz, mert valamilyen plusztudásra van szüksége ahhoz, hogy eredményesebben tudjon működni. Nyilván sok tanácsadó cég tájékozott a maga szakterületén (ami lehet például informatika, hr, vállalati stratégia vagy operációs menedzsment), de vajon hogyan győződhet meg a kliens arról, hogy nem kóklerrel van dolga? A kínálat ugyanis meglehetősen nagy: a hazai tanácsadók egyik legelismertebb szervezete, a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSZ) mintegy kétszáz olyan hazai cégről tud, amely fő tevékenységként vezetési tanácsadással foglalkozik. Ezek összesített árbevétele 2006-ban hozzávetőleg 40 milliárd forint volt, s a Vezetési Tanácsadó Szövetségek Európai Föderációjának felmérése szerint az ilyen profilú vállalkozások összesített árbevétele még a válság előtti években az éves GDP-emelkedést jóval meghaladó mértékben nőtt.

Fel kell tehát kötnie az alsóneműt annak, aki a számára legmegfelelőbb tanácsadót kívánja kiválasztani. Ezért aztán ma már – hiába emelnek elő bűvészkalapjukból újabb és egyre divatosabb tanácsadói szolgáltatásokat az ilyesmivel foglalkozó vállalkozások – „olyan témában, ami trendi, de a banknak nincs szüksége rá, csekély eséllyel nyílik lehetősége bármilyen tanácsadónak is időpontot kapni az osztályvezetőtől” – állítja Ladányi Ferenc, a Takarékbank hr-vezetője.

A kóklerek kiszűrésére nincs biztos módszer, de sokat segít, ha a vezető előzetesen tájékozódik megbízható üzleti partnereinél a szóba jöhető szolgáltatókról – ad tanácsot Bek-Balla László, az ING Bank humánerőforrás- és vezetésfejlesztési igazgatója. Nem árt a nyilvános adatbázisokban szereplő céginformációkat is ellenőrizni, ámbár a hr-igazgatók között egyre inkább terjed a zéró tolerancia: az elfoglalt menedzserek nem veszik fel a mobiljukat, ha ismeretlen szám hívja őket.

Érdekes módon a tanácsadói oldal ma már nem veszi zokon a kliensek kezdeti bizalmatlanságát. Éppen ellenkezőleg: Császár Csaba, az OD Partner Kft. ügyvezető partnere egyáltalán nem tartja tragédiának a rossz tapasztalatok megosztását, mivel ez is hozzájárul a szektor tisztulásához. Bábosik Mária, a Dr. Pendl & Dr. Piswanger Int. Vezetői Tanácsadó Kft. vezető tanácsadója pedig kifejezetten arra biztatja az ügyfeleket, hogy alaposan tájékozódjanak a megbízni kívánt tanácsadó cégről, nézzenek utána a referenciáinak, tanulmányozzák a cég struktúráját és vezetését, sőt akár „nyomozzanak” munkatársainak szakmai megnyilvánulásai után is.

Minderre azért van szükség, mert a tanácsadás olyan értelemben is árucikké vált, hogy a tanácsadók tendereztetése és szerződtetése – akárcsak az irodai székek megvásárlása – nem kevés nagyvállalatnál a központi beszerzés feladata. Ezért aztán – magyarázza Bábosik Mária – „a hr-eseknek el kell fogadtatniuk igényeiket a beszerzési osztály korifeusaival, miközben a tanácsadóknak nemcsak a hr-, hanem a beszerzési osztálynak is »el kell adniuk magukat«”. Ez pedig újfajta kommunikációt és egyéb készségeket is igényel.

Előfordul, hogy a gondos előkészítés ellenére sem úgy sikerül egy tanácsadói projekt, ahogy azt a megrendelő elképzelte. Annak ellenére is dilettánsnak bizonyulhat egy tanácsadó, hogy jó referenciákkal érkezett a megrendelőhöz. „Bárki kóklerré válhat, ha nem tud felnőni egy feladathoz, és ezt nem veszi időben észre” – véli a már idézett Császár Csaba. Talán ezért is vállalnak kevesen teljes körű felelősséget az általuk adott vezetői tanácsokért. „Aki például előre felelősséget vállal egy értékesítési tréning eredményeképpen bekövetkező jelentős eladásnövekedésért, az vagy nagyon bátor, vagy gyanúsan sokat tud az adott piacról” – teszi hozzá Császár. Bábosik Mária szerint a legtöbb, ami adható, az a tanácsok szakmai helyességéért vállalt felelősség. Egy hr-tanácsadó például felkutathatja az adott pozícióra legalkalmasabb jelölteket, de az már a cégvezetés dolga, hogy válasszon közülük.

Az ügyfelek többsége akkor sem fordul bírósághoz, ha úgy érzi, nem kapott kielégítő tanácsadói szolgáltatást a pénzéért. Ladányi Ferenc, a Takarékbank hr-vezetője sem tud ilyen bírósági eljárásról. A VTMSZ mindesetre már foglalkozik a felelősségbiztosítás kérdésével, és az AIG biztosító hajlandó is szerződést kötni a VTMSZ tagszervezeteivel. Persze olyan is előfordulhat, hogy az ügyfél szegi meg a szavát, például a program közepén megváltoztatja az elvárásait, esetleg nem jelennek meg a tanácsokkal ellátandó vezetők a szeánszokon.

De mi van akkor, ha akasztják a hóhért, vagyis éppen a tanácsadó cég szorul sürgősen éceszimplantációra? A HVG által megkérdezett szervezetfejlesztők szerint a profi tanácsadók olyanok, mint a jó fogorvos, aki maga is eljár kezelésre a kollégához. Ők hamarabb kérnek segítséget, mint az átlagos ügyfelek, mivel jól tudják, hogy sok esetben nem képesek objektíven látni a saját szervezetüket. Igaz, a menedzserguruk sokszor nem pénzért okítják egymást, hanem pusztán terápiás céllal kiöntik egymásnak a lelküket. Ám arra is volt már példa, hogy két tanácsadó cég tanácsadási megállapodást kötött néhány probléma megoldására. Könnyű nekik: megvan az a helyzeti előnyük, hogy jól ismerik a piacot, s általában tudják, kikhez nem szabad fordulni, és mi a kérdéses szolgáltatás reális ára.

FRAJNA PILLER ANNAMÁRIA

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Három gyerek is van a szajoli lovasbaleset sérültjei között

Három gyerek is van a szajoli lovasbaleset sérültjei között

Tovább folytatódik az Open Arms kálváriája

Tovább folytatódik az Open Arms kálváriája

Felbukkant egy újabb e-roller kölcsönző Budapesten

Felbukkant egy újabb e-roller kölcsönző Budapesten

Európát megcsapja a marihuána füstje, de a magyarok legfeljebb átvitt értelemben fognak szívni

Európát megcsapja a marihuána füstje, de a magyarok legfeljebb átvitt értelemben fognak szívni

Beer Miklós és a tornasor

Beer Miklós és a tornasor

Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót

Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót