Korántsem önzetlen jótékonykodás, hogy a vállalatok mind több figyelmet fordítanak dolgozóik egészségének megőrzésére. A befektetés megtérül, állítják az amerikai egészségipar szolgáltatói, akik szabott árakon vállalják, hogy fitten tartják a megrendelő alkalmazottait.

"Olcsóbbak vagyunk, mint a szívroham" - hirdeti magát az egyik amerikai fitneszcég a sok közül. Maga az egészségipar - vagy, ahogyan már világszerte nevezik, a wellness - nem csak a magánembereket érdekli: mind több vállalat rendeli meg dolgozói "karbantartását". Egy kanadai felmérés szerint ez befektetésnek sem utolsó, hiszen minden erre fordított dollár legalább három másikat fial. A Bank of America pedig éppenséggel hatszoros megtérülésről adott számot egy egészségfejlesztéssel foglalkozó szaklap hasábjain. A megtakarítás abból adódik, hogy a dolgozók fizikai állapotával törődő cégeknél javul a munkamorál, kevesebb a betegállományban töltött idő, kisebb a dolgozók elvándorlása. Ráadásul az új munkatársak felvételénél több jelentkezőből lehet választani, mert a béren kívüli juttatások listáján - az egészség- és nyugdíjbiztosítás után - sokak számára vonzó tétel a házon belüli ingyenes wellness.

Az átlagamerikai heti 47 órát - az ébrenlét idejéből a legtöbbet - a munkahelyén tölt, így itt a legkönnyebb őt elérni. Ráadásul a betegségek 70 százaléka megelőzhető - érvel a vállalati wellness mellett az egészséges életmód népszerűsítésére létrehozott Wellness Councils of America nonprofit szervezet. Az USA-ban a biztosítók teremtették meg az egészség-karbantartás divatját azzal a nem titkolt szándékkal, hogy visszaszorítsák a gyógyítás költségeinek évi közel 10 százalékos növekedését. A 65 év felettiek egészségügyi ellátásáról, illetve a szegényekről gondoskodó szövetségi program, a Medicare és Medicaid tavalyi kiadásai meghaladták a fejenként 5 ezer, összesen 1400 milliárd dollárt. A jutányos áron csoportos egészségbiztosítást kínáló, üzleti alapon működő MCO-k (Managed Care Organizations) és HMO-k (Health Maintenance Organizations) zöme maga is nyújt wellness-szolgáltatásokat, szervez szűrőprogramokat és előadás-sorozatokat a helyes életmódról. A vállalatok pedig, amelyek az MCO-knál vagy a HMO-knál fizetik dolgozóik egészségbiztosítását, azért érdekeltek a dologban, mert olcsóbban köthetnek szerződést, ha gondot fordítanak alkalmazottaik állóképességének megőrzésére. A rabat mértékét azonban a felek szigorúan üzleti titokként kezelik.

A 26 amerikai telephelyen 81 ezer dolgozót foglalkoztató DaimlerChrysler autógyár a vállalati wellness egyik úttörője. Egészségfenntartó programjaival az elmúlt években az USA wellness-szövetségének 23 aranymedálját gyűjtötte be. A Chrysler "Stay Well" - Maradj egészséges! - mozgalmát a német Daimler-Benzzel való 1998-as egyesülés sem akasztotta meg: máig 60 koordinátor szervezi Egyesült Államok-szerte a munkahelyi egészségszeánszokat. Ezekben a részvétel nem kötelező, de a személyzetisek jó szemmel nézik, ha minél többen kitöltik azt a kérdőívet, amelyen felmérik a válaszadók főbb egészségkockázatait. Ennek alapján oktatóprogramokat szerveznek például a magas vérnyomásról, a helyes táplálkozásról, az elhízás veszélyeiről, a koleszterinszint csökkentéséről, a mozgás betegségmegelőző szerepéről. Az elméletet gyakorlat is követi: a munkahelyi fitneszcentrumban edző felügyeletével végzett testépítés, a menzán felszolgált kímélő menü - csökkentett kalóriával és emelt zöldségtartalommal. Tetejébe a résztvevők zsetonokat kapnak, amelyeket sportszerekre vagy "zöldségbarát" állatokat formázó plüssfigurákra válthatnak be.

A vállalati programok szervezését rendszerint erre szakosodott profi cégekre bízzák. A Barrack's Fitness nevű vállalkozás például a résztvevők száma szerint számláz: annyiszor 100 dollár a tarifa havonta, ahányan jelentkeznek a torna-, a séta- vagy a fogyókúrás csoportba. A masszázsfotelbe percenként 1,5 dollárért lehet beülni, a személyi tréning 10 alkalomra 900 dollárba kerül. Egységáras a dohányzásról leszoktató kurzus, a fogyókúra vagy a stresszoldás: személyenként 350 dollár.

Európa sem akar lemaradni a vállalati egészségfejlesztésben. Elsőként a tengerentúli tulajdonban lévő cégeknél kezdtek aggódni az alkalmazottak egészségéért, majd az EU is külön szervezetet hozott létre a "helyes gyakorlat" kidolgozására. A Munkahelyi Egészségfejlesztés Európai Hálózata (WHP) 1996-ban kezdte meg munkáját, elméleti alapvetést és gyakorlati útmutatást adva valamennyi EU-tagországnak, továbbá Liechtensteinnek és Norvégiának, 1999-től pedig Magyarországnak, Csehországnak, Bulgáriának és Lengyelországnak is. Először a 200 fősnél nagyobb vállalatok gyakorlatát tekintette át a szervezet, majd az állami szektorban nézett követendő példák után. Most azt kutatják, milyen érvekkel lehet meggyőzni a munkaadókat arról, hogy érdemes az egészségre költeni, és mivel lehet rábírni a munkavállalókat, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel. A követendő nagyvállalati gyakorlatot országonként sorra vevő WHP-brosúra szerint a Volkswagennél például egy 25 alkohol-túlfogyasztó alkalmazottnak szervezett házi leszoktató tanfolyamnak köszönhetően egy év alatt 1420-ról 351 napra csökkent az egykori nagyivók munkából való hiányzása. Az osztrák OMV olajvállalat életmódheteket szervez, amelyen a korszerű táplálkozás, a testmozgás és a relaxáció fontosságáról hallhatnak az érdeklődők, fizetett munkaidőben. A fizikai dolgozóknak gyakorlati oktatáson mutatják be, hogyan kímélhetik gerincüket a súlyos tárgyak megemelése és cipelése közben, az íróasztalnál dolgozók hátát pedig a házi gimnasztikateremben mozgatják meg. A munkaidőben felkereshető táplálkozási szakember, aki részt vesz a kantin menüjének az összeállításában, tanácsot is ad a hozzá forduló dolgozóknak.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Monitor

Szabadon választott gyakorlatok

Foglalkozás-egészségügyi ellátás, munkabiztonság, egészségügyi oktatás, dohányzásmegelőzési intézkedések - íme néhány...

17 fok a különbség Kelet- és Nyugat-Magyarország között

17 fok a különbség Kelet- és Nyugat-Magyarország között

Döntetlent játszott a Ferencváros az Európa Liga selejtezőjében

Döntetlent játszott a Ferencváros az Európa Liga selejtezőjében

Nemkívánatosak lettek a külföldi múzeumigazgatók Olaszországban

Nemkívánatosak lettek a külföldi múzeumigazgatók Olaszországban

Nagy matracvándorlás volt Denverben

Nagy matracvándorlás volt Denverben

A nyelviskolák is küzdenek a tanárhiánnyal

A nyelviskolák is küzdenek a tanárhiánnyal

Az amerikaiak 62 százalékának nem tetszik, amit Trump művel

Az amerikaiak 62 százalékának nem tetszik, amit Trump művel