A Morgan Stanley New York-i brókercégnek 54 millió dollárja bánja,hogy férfi munkatársai nem hagyták érvényesülni nőkollégáikat. A hátrányos szexuális megkülönböztetésért beperelt pénzügyi mamut, bár tagadta a vádakat, jobbnak látta a tárgyalótermen kívüli megegyezést.

Gyakorta voltak szexuális zaklatásnak kitéve a Morgan Stanley női alkalmazottai: a férfiak nemcsak alattomosan tapogatták őket, de még attól sem riadtak vissza, hogy alkalomadtán a fenekükre csapjanak. Sikamlós vicceket engedtek meg maguknak a hölgyek jelenlétében, és az irodai születésnapi bulikon már-már bevett jópofaságnak számított mell alakú tortát hozatni. Ráadásul a nők megszakadhattak, akkor sem léptették elő őket - legalábbis ezeket a megaláztatásokat nehezményezte az a 340 panaszos, akik a cég részvényüzletágában dolgoztak 1995 óta.

Jóllehet, az ügy beadványát három évvel ezelőtt fogalmazta meg a hátrányos megkülönböztetést sérelmező dolgozók nevében a szövetségi Munkavállalási Esélyegyenlőség Bizottsága (EEOC), az első tárgyalásra csak július közepén került volna sor. Az esküdtek, köztük nyolc nő és a pikantériára éhes sajtó azonban hiába várta a peranyag ismertetését: az EEOC és a Morgan Stanley képviselői bejelentették, sikerült megegyezésre jutniuk. A közösen kiadott sajtókommüniké szerint a 27 országban 600 irodát működtető, Wall Street-i központú pénzügyi óriás tagadta a vádat és hangsúlyozta, valamennyi nődolgozójával "tisztességesen bánik, és egyenjogúként kezeli őket".

E határozott állásfoglalás ellenére a megegyezés 54 millió dolláros kártérítésről szólt, amelyből 12 millió az első számú panaszost, az ügyet kezdeményező Allison Schieffelint illeti. A most 42 éves értékpapír-kereskedő 1998-ban a Morgan Stanley alkalmazottjaként 1,3 millió dolláros hasznot hozott cégének, mégsem léptették elő, mint az dukált ugyanennyiért a férfi kollégáknak, két évvel később pedig összeférhetetlen természetére való hivatkozással ki is rúgták. A többi önérzetében sértett nő 40 millió dolláron osztozhat, az igények jogosságáról és a pénzösszeg nagyságáról a felek által felkért nyugdíjas szövetségi bíró, Abner Mikva fog dönteni. A fennmaradó 2 milliót diszkriminációellenes házi fejtágító tanfolyamok finanszírozására fogja fordítani a brókercég.

Nem véletlen, hogy inkább fizetett a Morgan Stanley, semmint hogy bírósági tárgyalásokon teregessék ki a szennyesét - vélekednek Wall Street-i elemzők. Bizonyára meg akarta előzni, hogy nyilvánosságra kerüljenek káderpolitikájának elvei, a fizetések nagysága és a személyes konfliktusok. A taktika kifizetődött: az ügy diszkrét lezárását a tőzsde a cég részvényeinek 7 százalékos azonnali árfolyam-emelkedésével nyugtázta. A brókerház viselt dolgai így jótékony homályban maradhatnak, ám a Wall Street-i statisztikák nem sok kétséget hagynak afelől, hogy nem véletlenül fizetik ki a nagy összegű "hallgatáspénzt" a panaszosoknak.

Az egyenlő bánásmód kikényszerítésére - a sértettek bíróság előtti képviseletére - négy évtizeddel ezelőtt létrehozott EEOC évente körülbelül 400 pert indít. Ezek mintegy 70 százalékában a polgárjogi törvény VII. fejezetének megsértésére hivatkozik, amely tiltja a kor, a nem, a faj, a vallás vagy a származás szerinti megkülönböztetést. A munkaadók azonban keveset tanulnak mások kárán - vonható le a következtetés abból, hogy hasonló címen és nagyságrendben fizetett már panaszos nőalkalmazottainak a Merrill Lynch és a Smith Barney befektetési tanácsadó cég, de a Deutsche Bank is. A Wall Streeten ennek ellenére a fehér férfiak töltik be a jól fizető vezető állások kétharmadát - derül ki az EEOC statisztikáiból, amelyek a befektetési üzletág alkalmazási viszonyait mérték fel. Az Értékpapír Üzletág Szövetségének saját kimutatásai szerint a pénzügyekkel foglalkozó alkalmazottak több mint fele fehér férfi, ők ülnek ötből négy igazgatói székben, de a befektetési tanácsadók és brókerek 70 százaléka is közülük kerül ki.

"Nem csupán anyagi vagy presztízsokok miatt tagadják a pénzügyi cégek nőellenességüket, egyszerűen tudatában sincsenek viselkedésük sértő mivoltának - fejtegette a The New York Times napilap hasábjain Hydie Summer, aki még a kilencvenes évek végén 2,2 millió dollárt perelt ki az őt hátrányosan megkülönböztető Merryll Lynch cég zsebéből. Ha felvesznek és úgy nézel ki, amilyennek ők látni szeretnének - vagyis fehér vagy és hímnemű, semmiképpen sem nő, fekete vagy spanyol ajkú -, beléd szuggerálják a sikerességet." A nők hátránya nem csupán a pénzügyi világban érhető tetten: az utolsó amerikai népszámlálás adataiból számolt országos átlag szerint amíg a férfiak egy dollárt megkeresnek, addig a nők csupán 73 centet.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nagy változás jöhet Ausztriában, csak névvel és címmel lehetne kommentelni

Nagy változás jöhet Ausztriában, csak névvel és címmel lehetne kommentelni

Vétóval fenyegeti az USA az ENSZ nemi erőszak elleni javaslatát, mert abortusztámogatást olvas ki belőle

Vétóval fenyegeti az USA az ENSZ nemi erőszak elleni javaslatát, mert abortusztámogatást olvas ki belőle

Ön mihez kezdene 215 milliárd forinttal? Ez a 24 éves fiú épp ennyit nyert a lottón

Ön mihez kezdene 215 milliárd forinttal? Ez a 24 éves fiú épp ennyit nyert a lottón

Meghalt a Celtic Glasgow BEK-győztes csapatkapitánya

Meghalt a Celtic Glasgow BEK-győztes csapatkapitánya

Kim Dzsong Un a héten meglátogatja Putyint

Kim Dzsong Un a héten meglátogatja Putyint

Egy ideális világban Keanu Reeves léggitározna a tiszteletére rendezett filmfesztiválon

Egy ideális világban Keanu Reeves léggitározna a tiszteletére rendezett filmfesztiválon