Az Arago Befektetési Holding Rt. delegálta február 1-jétől a Budapesti Árutőzsde Rt.

Az Arago Befektetési Holding Rt. delegálta február 1-jétől a Budapesti Árutőzsde Rt. (BÁT) új vezérigazgatóját, Bugár Csabát. A döntés meghökkentette a piacot, mivel Bugár az előző kormányzati ciklusban a Fidesz bizalmát élvezve vezette az állami Magyar Követeléskezelő Rt.-t, az Arago viszont szocialista kötődéséről híres. "Kölcsönösen kerestük meg egymást Leisztinger Tamással, az Arago Holding vezetőjével, s kiderült, bármilyenek is a politikai szimpátiáink, mindkettőnknek első az üzlet" - kommentálta a történéseket Bugár.

Az Arago embereit a Budapesti Értéktőzsde vezető testületeibe is beszavazták a részvényesek. Az igazgatóságba (it) Sasinszky Ágnest, a holding vezérigazgató-helyettesét, a felügyelőbizottságba (fb) pedig Gránitz János vezérigazgatót. Az it új tagja lett Jeszenszky Zoltán, a Cashline Értékpapír Rt. jogtanácsosa és Szalay-Berzeviczy Attila, a HVB Bank Rt. igazgatója is. Utóbbi a visszahívott Benke Ákos helyett, aki a HVB-be olvasztott CA-IB Értékpapír Rt. korábbi vezére. Az fb Korányi G. Tamás újságíró-magánbefektetővel, a Baál Vagyonkezelő Kft. képviselőjével is bővült. Mindehhez 75 százalékos egyetértés kellett. A részvényesek úgy döntöttek, ez a szabály a jövőben is megmarad. A Cashline-vezér Albrecht Ottó javaslatára a tőzsdei tisztségviselők a továbbiakban ingyen dolgoznak, ahogyan ez - mondta a cégvezető - 1948-ig is szokás volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Pénzügyek

Kettőről az egyre

Hogy az uniós csatlakozás után mekkora forgalom lesz a magyar tőzsdén, azt egyelőre nem lehet tudni, de a pillanatnyilag elkülönült két hazai börze megtette a magáét: eldöntötte, hogy 2005-től valamennyi tőzsdei ügylet egy szervezetben zajlik.

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

A diktatúrában a szex is az ellenállás része

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Kutyamamusz az új divat, ráadásul az állatokat is támogatja vele

Kutyamamusz az új divat, ráadásul az állatokat is támogatja vele

Visszatér a tél, érkezik a hó

Visszatér a tél, érkezik a hó

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Ez az öt szám 1944 millió forintot érhet

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység