Szivar és whiskyspohár helyett kapucnis pulóver, napszemüveg és baseballsapka - jellemezte a minap a francia...

Szivar és whiskyspohár helyett kapucnis pulóver, napszemüveg és baseballsapka - jellemezte a minap a francia pókertársadalom átstrukturálódását a Le Point című hetilap. Ottani társadalomtudósok és pszichológusok értetlenül állnak a fiatalok körében futótűzként terjedő pókerláz előtt, amely ahhoz köthető, hogy egy tévé három éve sugározni kezdte az amerikai eredetű World Poker Tour kártyaversenyt. Az általában 25 évnél fiatalabb, nemegyszer kamaszkorú játékosok sokkal agresszívebbek, merészebbek, többet blöffölnek, mint az idősebb generáció tagjai - állítják szakértők. Ráadásul jobban kihasználják a valószínűség-számítást, és erősebbek a stratégiában is. Nem is eredménytelenül: a legjobbak nyereményei eurótízezrekre vagy még nagyobb összegekre rúgnak. Az érmék másik oldala, hogy a bankbetétjét megcsapoló, játékfüggő csemetéje ügyében egyre több szülő keresi fel az addiktológusokat. Az elsősorban az interneten (szimultán 10-12 asztalnál), de a kaszinókban, kártyaklubokban is taroló ifjak viselkedésének elemzői már-már a társadalmi felemelkedés új formáját vetítik előre.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Szennyvízaknába fulladt egy kétéves kisfiú Taktaharkányban

Szennyvízaknába fulladt egy kétéves kisfiú Taktaharkányban

Több magyar született tavaly Németországban, mint Nógrád megyében

Több magyar született tavaly Németországban, mint Nógrád megyében

Ez a baleset még a sokat látott Nürburgringen is erősnek számít

Ez a baleset még a sokat látott Nürburgringen is erősnek számít

Az Iszlám Állam vállalta magára a Srí Lanka-i merényleteket

Az Iszlám Állam vállalta magára a Srí Lanka-i merényleteket

Dolgozott húsvétkor? Ilyenkor jár érte pluszpénz

Dolgozott húsvétkor? Ilyenkor jár érte pluszpénz

Hiába finom, ha még nagyon drága: mikor kerül műsonka a húsvéti asztalra?

Hiába finom, ha még nagyon drága: mikor kerül műsonka a húsvéti asztalra?