A nemzeti civil alapprogram elektori gyűlésein megválasztott tagok:Kulturális-oktatási-etnikai csoport: Barthel-Rúzsa...

A nemzeti civil alapprogram elektori gyűlésein megválasztott tagok:

Kulturális-oktatási-etnikai csoport: Barthel-Rúzsa Zsolt (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája); természet-, állat-, környezet-, műemlékvédelem csoport: Farkas István (Magyar Természetvédők Szövetsége); gyermek-, ifjúságvédelmi és -képviseleti, sportcsoport: Monspart Sarolta (Magyar Tájékozódásifutó-szövetség); egészségügyi-szociális szekció: Márki László (Nagycsaládosok Országos Egyesülete); közrend, közlekedésbiztonság, tűzoltás, mentés, emberi és állampolgári jogok védelme, fogyasztóvédelem, nonprofit szervezeteknek nyújtott szolgáltatások, az euroatlanti integráció elősegítése szekció: Barabás Miklós (Európa Ház); Nyugat-Dunántúl: Rácz Sándor (Jövő Szakképzéséért Alapítvány), Közép-Dunántúl: Farnady Judit (Székesfehérvári Regionális Nagycsaládosok Egyesülete), Dél-Dunántúl: Vincze Csilla (Nevelők Háza Egyesület), Közép-Magyarország: Szalkainé Skultéti Ildikó (Mozgáskorlátozottak Közép-magyarországi Regionális Egyesülete), Észak-Magyarország: Bárdos Ferenc (Életfa Környezetvédő Szövetség), Észak-Alföld: Groskáné Piránszki Irén (Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítvány), Dél-Alföld: Pocsajiné Fábián Magdolna (Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete)

Az Országgyűlés társadalmi szervezetek bizottsága által delegáltak:

Kirschner Péter (a Sansz főszerkesztője), Várszegi Dóra (szakértő, az előző kormányzati ciklusban a MEH társadalmi és civil kapcsolatok főosztályát vezette)

Az esélyegyenlőségi miniszter jelöltjei:

Bíró Endre (jogász, a civil kapcsolatok kutatója), Nemoda István (a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium főosztályvezetője, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány kuratóriumának elnöke), Berki Judit (a MEH romaügyi titkárságának vezetője)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Társadalom

Alap-tőke

Közel 7 milliárd forintot osztanak el évente azok a kollégiumok, amelyeket a nemzeti civil alapprogram közelmúltban felállított tanácsának döntése alapján hoznak létre még ebben a hónapban. Ezzel vége szakad annak a gyakorlatnak, hogy egy parlamenti bizottság határoz a civileknek adandó állami támogatásról.

Újabb balegyenes a tudománynak: létfontosságú adatbázisok hozzáférhetetlenek

Újabb balegyenes a tudománynak: létfontosságú adatbázisok hozzáférhetetlenek

Kézilabda-vb: két meccset biztosan kihagy a válogatott egyik legjobbja

Kézilabda-vb: két meccset biztosan kihagy a válogatott egyik legjobbja

Brexit: Az EU dobott mentőmellényt a bukásra váró brit kormányfőnek

Brexit: Az EU dobott mentőmellényt a bukásra váró brit kormányfőnek

Tömeges elbocsátás Elon Musk cégénél, 600 embert tesznek lapátra

Tömeges elbocsátás Elon Musk cégénél, 600 embert tesznek lapátra

Még keményebb bajnokság vár Michelisz Norbertre idén

Még keményebb bajnokság vár Michelisz Norbertre idén

Decemberben engedték ki a börtönből a gdanski főpolgármester késelőjét

Decemberben engedték ki a börtönből a gdanski főpolgármester késelőjét