A parlamenti vadászklub harminc fő körüli tagságának összetétele nagyjából megfelel a törvényhozási arányoknak -...

A parlamenti vadászklub harminc fő körüli tagságának összetétele nagyjából megfelel a törvényhozási arányoknak - tudtuk meg Herbály Imre (MSZP) elnöktől, aki szerint 15-20-an szoktak aktívabban részt venni a klub által évente szervezett három-négy vadászaton. Hagyomány, hogy a törvényhozók vadásztársaságának elnöke kormánypárti, titkára ellenzéki képviselő. A korábbi elnökök Házas József (MSZP), illetve Szabó Ferenc (Fidesz-MPSZ) voltak. Gyakran hívják a tagokat vendégvadászatra, az ország jelentős részét bejárták már, de például a Mecsekben, a Kiskunságban és a Kisalföldön még nem voltak - tette hozzá Herbály.

Az állami erdészeti társaságok - így a Nyírerdő Rt. - vezetésében gyakran megfordulnak politikusok, államigazgatási vagy gazdasági vezetők. A 2002-es kormányváltás után sorra "tömték ki" e cégeket a képviselőségről lemaradtakkal: a Nyírerdő Rt. igazgatóságába (it) például Iványi Tamás exképviselő (SZDSZ, 1994-1998) került, míg a mandátumát tavalyelőtt elvesztő Házas a Zalai Erdészeti Rt. felügyelőbizottságát erősíti (HVG, 2003. november 8.). Az utóbbi cégnél tavaly it-tagként feltűnt például Kodela László, aki a Miniszterelnöki Hivatal helyettes államtitkárából lett 2003-ban a kancellária cégének, a Magyar Hivatalos Közlönykiadó Kft.-nek az ügyvezetője. Házas egyébként vadászkapcsolatnak köszönheti a posztot: 1997-2002 között az Országos Magyar Vadászkamara alelnöke volt, míg a Zalai Erdészeti Rt. vezérigazgatója, Feiszt Ottó az elnöki posztot tölti be.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Társadalom

Kilövések ajándékba

Történt-e törvénysértés a parlamenti vadásztársaság tagjainak rendezett nyírségi vaddisznóhajtáson? - egy névtelen feljelentést vizsgálva erről kell dönteniük a szabolcsi rendőröknek. Az viszont nem kérdés, ki állja a számlát: a honatyákat Bige László vállalkozó lepte meg a személyenként közel milliós értékű meghívással.

Nem tud megszabadulni a Michelin-csillagtól egy francia séf

Nem tud megszabadulni a Michelin-csillagtól egy francia séf

Ez már áttörés: sikerült a rákos sejteket átprogramozni ártalmatlan zsírsejtekké

Ez már áttörés: sikerült a rákos sejteket átprogramozni ártalmatlan zsírsejtekké

Így erősödik az ukrán nemzettudat

Így erősödik az ukrán nemzettudat

Bekeményítenének a németek, hogy a Huawei kénytelen legyen kivonulni

Bekeményítenének a németek, hogy a Huawei kénytelen legyen kivonulni

Kirúgták egyeteméről a kínai kutatót, aki génszerkesztett babákról beszélt egy konferencián

Kirúgták egyeteméről a kínai kutatót, aki génszerkesztett babákról beszélt egy konferencián

Australian Open: kiesett a Babos–Fucsovics-páros

Australian Open: kiesett a Babos–Fucsovics-páros