A K&H Equities Rt.

A K&H Equities Rt.-ből valóban tűntek el iratok, de nem azok, és nem akkor, amelyeket a Bácskai János, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ volt vezetője elleni bűnperben emlegettek - erősítette meg a HVG-nek az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) előtt folyó K&H-s pénzmosási ügy egyik neve elhallgatását kérő ismerője. A brókerház kamerái mások mellett Tóth Róbertet, a brókerház volt ügyvezetőjét rögzítették, amint "gyanús" csomagokkal távozik a pénzintézetből. A történteknek azonban az ORFK-n nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget, mondván, a sikkasztási és pénzmosási ügyekben az a "normális", ha nincsen bizonyíték. Ahol minden pénzmozgás kifogástalanul dokumentált, vélhetően nem történt bűncselekmény - érveltek, hozzátéve, jelenleg minden, a nyomozás számára releváns iratot sikerült begyűjteniük. A pénzmosási ügyben tanúként kezelt Tóth Róbert neve felmerült a Bácskai-perben is: Kulcsár Attila, a K&H-s pénzmosás fő gyanúsítottja mások mellett vele konzultált külföldre szökése előtt. Egyebek mellett - vélhetően Szász Károlyra, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökére utalva - így: "Reggel találkozom az illetővel. Úgy néz ki, mindent elhoz. Nem lesz a Szász kezében semmi. Ami a legnagyobb baj, hogy az én okézásom van rajta. Hétfőn készüljél! Ha Szász viszi el, akkor dől minden. Szerintem a bank is."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Társadalom

Honvéd áll

Dandártábornokból honvéddé fokozta le Bácskai Jánost, a maffiaellenes központ volt vezetőjét nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság, miután úgy találta, Kulcsár Attila exbrókerrel fenntartott kapcsolata hivatali visszaélésnek minősül. A verdikt indoklása nem nélkülözte a merész logikai bakugrásokat.

Játékos kedvű vidracsaládot videóztak le Békéscsaba belvárosában

Játékos kedvű vidracsaládot videóztak le Békéscsaba belvárosában

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Orbán kicsit előreszaladt: már most megváltoztatta Macedónia nevét

Orbán kicsit előreszaladt: már most megváltoztatta Macedónia nevét

Életveszélyessé vált, kikapcsolta az áramot az Elmű egy Dob utcai házban

Életveszélyessé vált, kikapcsolta az áramot az Elmű egy Dob utcai házban

Gázrobbanássá fajult a családi veszekedés

Gázrobbanássá fajult a családi veszekedés

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar