Keller somogyi informátora a Népszabadság szerint a Lábod Rt.

Keller somogyi informátora a Népszabadság szerint a Lábod Rt.-nek a beolvasztáskor közös megegyezéssel távozott vezérigazgatója, Bálint Ferenc volt, aki egyébként a Kulcsár Attila-féle brókerbotrány miatt körözött Schönthal Henrik sógora. A sógorság stimmel: Bálint húga Schönthal felesége, a titkos kiszivárogtatásra azonban aligha volt szükség. Bálint tavaly decemberben a tulajdonos Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-nek (ÁPV) címzett hivatalos levélben nehezményezte a Lábodot magába olvasztó Sefag Rt. részéről érzett igyekvést, amely Bálint véleménye szerint a Lábod tönkretételére és "lenyúlására" irányult. A levélben a volt vezérigazgató egyebek mellett így fogalmazott: "A Sefag vadászati ágazata krónikusan veszteséges, s még a meghökkentő méretű protokollvadászatokat is elbírja." A címzett, Koleszár István, az ÁPV agrárportfólió-vezetője egyébként szintén megfordult somogyi vadászatokon.

Bálint távoztával a Lábod Rt. igazgatóságába jó eséllyel Éder Tamás kerülhet, aki az Orbán-kormány idején, Torgyán József exminiszter és csapata távozása után, 2001 őszétől az agrártárca közigazgatási államtitkára volt. Éder, aki jelenleg üzleti kapcsolatban áll a Csányi-érdekeltségnek mondott Mizó-csoporttal, a HVG-nek annyit mondott, korainak érzi a részletekről beszámolni. A Keller-féle vizsgálódást az ügyészségen feljelentő Fauna egyik jogásza pedig nem más, mint Perenyei Tamás, aki a Honvédelmi Minisztérium (HM) ingatlanügyben egykor teljhatalommal bíró közigazgatási államtitkára volt a kormányváltást megelőzően. Márpedig a HM is érintett lehet a vadászügyben. A minisztérium tulajdonában lévő, a Balaton túlpartján fekvő HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Rt. területén, a Kab-hegy környékén néhány hónapja a Kab-Hegy 2004 Kht. bérli a vadászati jogot. Az idén márciusban alakult céget a helyi hírek szintén Csányihoz kötik, ebből azonban mindössze az igazolható, hogy a kht felügyelőbizottsági tagja a bankvezér bizalmasa, Ecsedi Ferenc OTP-főosztályvezető, illetve Perenyei is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Társadalom

Példavadászat

A Keller László közpénzügyi politikai államtitkár tevékenységét érintő ügyészségi nyomozás tűnik a tavaly elfogadott üvegzsebprogram első látványos következményének. A közhivatalok továbbra is szűkszavúak, s még kétséges, mi számít közérdekből nyilvános adatnak.

3,2 milliót adott bélyeggyűjtőknek Kövér László

3,2 milliót adott bélyeggyűjtőknek Kövér László

"Minimum ezt érdemli Orbán Viktor" – utcára megy a PM a szavazás után – videó

"Minimum ezt érdemli Orbán Viktor" – utcára megy a PM a szavazás után – videó

Több mint 45 ezer könyvet osztanak szét szegény gyerekek között

Több mint 45 ezer könyvet osztanak szét szegény gyerekek között

Gollamként meditál Theresa May a Brexitről egy paródiában

Gollamként meditál Theresa May a Brexitről egy paródiában

Oroszországban, mivel mással oltanának egy kocsit, mint hógolyókkal – videó

Oroszországban, mivel mással oltanának egy kocsit, mint hógolyókkal – videó

Sztrájkra készül a PDSZ az elfogadott túlóratörvény miatt

Sztrájkra készül a PDSZ az elfogadott túlóratörvény miatt