Vélhetően a vendéglátásban-idegenforgalomban hasznosítja majd nemrégiben megszerzett felcsúti kúriaépületét a...

Vélhetően a vendéglátásban-idegenforgalomban hasznosítja majd nemrégiben megszerzett felcsúti kúriaépületét a budapesti Pro-Kvóta 2004 Kft. A cég többségi tulajdonosa a Hír Tv-t üzemeltető, valamint a Magyar Nemzetet kiadó cégekben is érdekelt (HVG, 2004. július 24.) Pro-Aurum Vagyonkezelő Rt., a kisebbségi üzletrész az ugyanezen cégcsoportba tartozó Pro B Kft.-é. A Pro-Kvóta ügyvezetője Deák Klára, a Gödöllői Tangazdaság Rt. igazgatósági tagja, aki már a Kulturbank Rt.-nél is együtt dolgozott a Pro-Aurumot jelenleg vezető Töröcskei Istvánnal, aki társtulajdonos a Pro B-ben is.

Az egykori Fővárosi Ruhaipari Vállalat eszközeit tovább működtető, osztrák kézben lévő Luwa Kft. üzemépületeként funkcionáló kúriaépület az Alcsútdoboz szomszédságában lévő Felcsút központjában, a Fő út mentén található. A 8,5 ezer négyzetméteres ingatlan szomszédságában van a szépen felújított sportpálya, amely elsősorban arról vált ismertté, hogy itt rúgja a labdát a Felcsút SE támadójátékosa, Orbán Viktor exminiszterelnök. Orbánék ténylegesen is a tágabb szomszédság tagjai: a volt kormányfő 2002-es vagyonbevallása szerint felesége, Lévai Anikó több mint 40 hektár felcsúti ingatlant, legelőt, rétet, szántót, nádast birtokol - egy 2,5 ezer négyzetméteres udvart parasztházzal éppen a sportpálya mellett, nem messze a kúriaépülettől.

A Pro-cégcsoportnál cáfolták a HVG-nek, hogy vásárlásuk összefüggene akár Orbánék helyi befektetéseivel, akár a térségben tapasztalható jelentősebb ingatlanberuházásokkal. A Pro-Kvótának mindazonáltal kiváló informátorai lehetnek Felcsúton. A Luwa Kft. ugyanis idén április végén határozott a végelszámolásáról, míg a prósok - először egy Pro Fair 2004 Kft. nevű céggel - már április közepén jelezték érdeklődésüket. Utóbbi kft-t azonban a cégbíróság formai okok miatt (ilyen nevű vállalkozás már szerepel a lajstromban) végül nem jegyezte be, így lett az április 1-jén alakult és júniusban bejegyzett kft-é az egyébként felújításra szoruló ingatlan.

A Budapesttől mintegy 25 kilométerre lévő, 1600 lakosú Felcsútnak mindenesetre szemmel láthatóan jót tett a Közép-Dunántúlon tapasztalható fellendülés; az ingatlanhirdetések szerint a fővárosszéli vagy Budapest közeli zöldövezetekre jellemző árakért keresnek vevőt a házakra, s a napilapok apróhirdetései között arra is utalnak az eladók, hogy egyes külterületi ingatlanokat hamarosan belterületté minősítenek át.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Társadalom

Mű terem?

Fél évvel mindenképpen elhúzódik az etyeki filmgyár megnyitása, és egyre többen gondolják úgy, hogy elhamarkodott volt a beharangozó. Miközben a helybeliek új munkahelyeket remélnek, a környezetvédők keveslik a tervezett Demján-Vajna-féle filmstúdióról kapott információkat.

A magyar írók harmada online egyáltalán nem kommunikál a rajongókkal

A magyar írók harmada online egyáltalán nem kommunikál a rajongókkal

Újabb véres összecsapás Kabulban

Újabb véres összecsapás Kabulban

Airsoft fegyverből lődözgettek járókelőkre szórakozásból autókázáskor

Airsoft fegyverből lődözgettek járókelőkre szórakozásból autókázáskor

ifj. Vidnyánszky Attila: Boldognak lenni nem szégyen

ifj. Vidnyánszky Attila: Boldognak lenni nem szégyen

Elnökválasztás Ukrajnában és Észak-Macedóniában

Elnökválasztás Ukrajnában és Észak-Macedóniában

A berlini utcákon nagy csata dúl az éjszaka királya címért

A berlini utcákon nagy csata dúl az éjszaka királya címért