A tősgyökeres New England-i patrícius-családba, egy diplomata fiaként 1943.

A tősgyökeres New England-i patrícius-családba, egy diplomata fiaként 1943. december 11-én született John Forbes Kerrynek nemcsak monogramja, de katolikus vallása és eddigi politikai pályafutása is emlékeztet példaképére, John Fitzgerald Kennedyre. A családfáját apai ágon az Osztrák-Magyar Monarchiában élő zsidó felmenőkig, az anyain pedig az akkor még brit gyarmat Massachusetts első kormányzójáig, a puritán John Winthropig visszavezető politikus svájci bentlakásos magániskola után 1966-ban a bostoni Yale Egyetemen szerzett diplomát, ott, ahol röviddel később mostani ellenfele, George W. Bush is. Az egyetem után önkéntes tisztnek jelentkezve a haditengerészettel két alkalommal is megjárta Vietnamot, ahol egy őrnaszád kapitányaként összesen öt kitüntetést kapott, hogy aztán hazatérve a hetvenes évek elején a háborúellenes veteránok egyik ismert szószólója legyen. Jogi diplomája megszerzését követően 1972-ben még sikertelenül próbált bejutni a washingtoni képviselőházba, majd ügyész lett. 1983-1984-ben Michael S. Dukakis kormányzóhelyettese volt Massachusettsben, 1984-ben viszont már győzött a szenátori választáson, és azóta Edward Kennedyvel együtt képviseli államát a kongresszus felsőházában. A 193 centiméter magas Kerry 1988-ban elvált első feleségétől - ebből a házasságából két felnőtt lánya van -, majd 1995-ben elvette a nála öt évvel idősebb Teresa Heinzet, a Heinz ketchupbirodalom örökösének portugál származású özvegyét, akinek magánvagyonát 600 millió dollárra becsülik.

A koránál jóval fiatalabbnak tűnő, jellemzően lágy déli akcentussal beszélő John Edwards 1953. június 10-én született a Dél-Karolina állambeli Senecában, egy textilipari munkás gyerekeként. Családjában elsőként szerzett diplomát, majd Észak-Karolinában a műhibát vétő orvosok és kórházak, illetve vállalatok elleni nagy összegű kártérítési perek megnyerésével az egyik legsikeresebb ügyvéd lett, magánvagyonát egyes források csaknem 40 millió dollárra becsülik. Csak 1998-ban lépett politikai pályára, ám annak első állomásaként - kampányára saját zsebéből 6 millió dollárt költve - hivatalban lévő republikánus ellenfelével szemben megnyerte az észak-karolinai szenátori választást. 1977-ben vette feleségül a nála négy évvel idősebb, apai ágon olasz származású, katonacsaládban született - amúgy szintén jogász - Elizabeth Ananiát: négy gyerekük közül az idősebb fiú, Wade 1996-ban, 16 éves korában autóbalesetben elhunyt.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Világ

A látszat csiszolása

John Kerry politikai arculatának felrajzolása, programjának megfogalmazása, az ingadozó szavazók elhódítása, és velük a novemberi választás megnyerése jegyében kezdődött meg hétfőn az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-állító konvenciója Bostonban.

Magdi anyussal készített az unokázós csalókról figyelemfelhívó videót a rendőrség

Magdi anyussal készített az unokázós csalókról figyelemfelhívó videót a rendőrség

A legújabb divat: a nyaraló

A legújabb divat: a nyaraló

„Tudtam, milyen színházat lehet pénz nélkül csinálni: egyszemélyeset”

„Tudtam, milyen színházat lehet pénz nélkül csinálni: egyszemélyeset”

Hatalmas, meserészleteket ábrázoló festmény került egy józsefvárosi panelházra

Hatalmas, meserészleteket ábrázoló festmény került egy józsefvárosi panelházra

Videó: A hangja elég meggyőző az új BMW M3-asnak

Videó: A hangja elég meggyőző az új BMW M3-asnak

Csonka Andrásnak rengeteg kreatív energiája van így húsvét elején

Csonka Andrásnak rengeteg kreatív energiája van így húsvét elején