(BÉT) részvényindexe tíz pontot esett az elmúlt héten, a forgalom 38,7 milliárd forintra rúgott.

(BÉT) részvényindexe tíz pontot esett az elmúlt héten, a forgalom 38,7 milliárd forintra rúgott. Múlt szerdán, amikor kiderült, hogy a kormányfő leváltja László Csaba pénzügyminisztert, a BUX csupán fél százalékkal esett. A HVB Bank Rt. bejelentette, hogy a CA-IB Értékpapír Rt. beolvasztása és az Inter-Európa Bank Rt., valamint a Számmisztika Bt. kivásárlása után a BÉT legnagyobb, 10,35 százalékos tulajdonosa lett. A héten a Matáv árfolyama 0,7 százalékkal csökkent, míg az üzemanyagok árát szerdától literenként 4 forinttal emelő Molé fél százalékkal. A Richter kurzusa az elmúlt héten tovább, 4,1 százalékkal csökkent, a gyógyszercég december 30-án szerződést kötött a lengyel kincstárügyi tárcával arról, hogy 12 százalékkal, 63 százalékosra emeli tulajdoni részesedését a Polfa gyógyszergyárban. A cégbíróság bejegyezte a Pannonplast április 30-ai tisztújító közgyűlésének határozatait, amelyeket a PSZÁF azért támadott meg, mert szerinte az együtt szavazó Kartonpack Rt. és Pevdi Divat Kft. "kijátszotta" az egy részvényest maximum 12,5 százalékkal szavazni engedő alapszabályt, ám a PSZÁF a harmincnapos határidő lejárata után, június 27-én adta csak be adta a kifogásait. Az 1,1 százalékkal dráguló Pannonplast újabb, ezúttal február 9-éig szóló haladékot kapott 2000 októberében felvett hároméves devizahitele visszafizetésére. A Rába árfolyama 1,2 százalékkal ugrott fel, miután a kormány felhatalmazta a honvédelmi tárcát, hogy 22,4 milliárd forint értékű gépjármű szállítására szerződjék vele. A 2003 első kilenc havában 3,5 milliárd forintos deficitet összegyűjtő legnagyobb Rába-leány, a Futómű Kft. vezetését leváltotta az anyacég. A 0,2 százalékkal emelkedő árfolyamú Globus a múlt héten tette közzé, hogy a Magyar-Amerikai Vállalkozási Alap 14,49 százalékról 11,84 százalékra csökkentette részarányát a konzervgyárban. A kisbefektetők érdekében eljáró TEBÉSZ bejelentést tett a PSZÁF-nál, mert hiányosnak tartja a 2,7 százalékkal izmosodó Brau Union tájékoztatását az Amstel Rt. eszközeinek és dolgozóinak átvételéről. A Forrás részvényei 1,4 százalékkal, 720 forintra erősödtek, míg a kárpótlási jegyek 1,3 százalékkal, 556 forintra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lesz kiért izgulni – összeállt a 69. Berlinale versenyprogramja

Lesz kiért izgulni – összeállt a 69. Berlinale versenyprogramja

Most Szicíliában vehet egy kávé áráért házat, de teljesítenie kell hozzá egy feltételt

Most Szicíliában vehet egy kávé áráért házat, de teljesítenie kell hozzá egy feltételt

Rendőrség: Hat főt kellett eltávolítani a Lánchídról

Rendőrség: Hat főt kellett eltávolítani a Lánchídról

Gyatra a magyar alma, de ekkora pofonra nem számítottak a termelők

Gyatra a magyar alma, de ekkora pofonra nem számítottak a termelők

Majdnem 10 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t

Majdnem 10 millió forintra büntette a Médiatanács a TV2-t

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Marabu Féknyúz: Bocsánat!