(BÉT) részvényindexe - részben a külföldi tőkepiaci optimizmus, részben a forint erősödése miatt - 2,9 százalékkal...

(BÉT) részvényindexe - részben a külföldi tőkepiaci optimizmus, részben a forint erősödése miatt - 2,9 százalékkal emelkedett a héten, 33 milliárd forintos forgalom mellett. A január 18-án 140. születésnapját ünneplő BÉT február 19-ére rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelyen - a két tőzsde összevonásának jegyében - dönthetnek az árutőzsdei funkciók átvételéről és a közös elszámolóház, a Keler 25 százalékos pakettjének kivásárlásáról. Az idén újra, ezúttal 3 százalékos (600 fős) létszámleépítésre készülő Matáv árfolyama 1,7 százalékkal erősödött. A távközlési cég jogerősen pert veszített a Vodafone mobilszolgáltató társasággal szemben, amelynek 155 millió forintos kártérítést kell fizetnie a korábban általa be nem szedett, a nyertes céget megillető díjak miatt. A gázüzletág eszközeit a következő öt évben 150 milliárd forintból fejleszteni szándékozó Mol kurzusa 2,5 százalékkal drágult. A földgáz-kiskereskedelemtől szabadulni vágyó Mol a Gaz de France-nak adta el az Égáz Rt.-ben lévő 35,46 és a Dégáz rt.-beli 27,18 százalékos tulajdonrészét. Az olajtársaság benyújtotta kötelező erejű ajánlatát a várhatóan minimum 250-300 millió euróba kerülő cseh Unipetrol 63 százalékos pakettjére, amelyért hat másik vevőjelölttel kell versenyeznie. A Richter és az Egis pályázik az ÁPV Rt.-nél a Hungaropharma Rt. 25 százalékos pakettjére (jelenleg egyenként 21,7 százalékkal bírnak). A Richter árfolyama 5,3, az Egisé 8,1 százalékkal nőtt. Az idén szerb, román és horvát akvizíciókon gondolkodó OTP Bank részvényei 2,2 százalékkal érnek többet. A 7,3 százalékkal megugró árfolyamú econet.hu február 17-ére összehívott rendkívüli közgyűlésén állítólag egymilliárd forintos tőkeemelésről döntenek (a reménybeli befektető kiléte egyelőre nem ismert). A tőzsdei kisbefektetőket képviselő Tebész első fokon pert vesztett a PSZÁF ellen, amelytől azt követelte volna, hogy mutassa meg neki, a 2,5 százalékkal gyengülő Brau Union tavalyi felvásárlásának vizsgálatában pontosan mit tettek a felügyelet munkatársai és elnöke. Felvásárlási ajánlatot készül tenni a nem forgó Kartonpack-részvények kistulajdonosainak a 61,77 százalékban tulajdonos Britton Capital & Consulting Kft., amely kétezer forintot fizetne egy kétszáz forintos részvényért - jelezte a társaság a BÉT-nek benyújtott kivezetési kérelmében. Az 1998-ban 1450 forintos árfolyamon tőzsdére vitt papírokért legutóbb, tavaly december 30-án is kétezer forintot adtak. A Forrás részvényei mindössze 0,14 százalékos emelkedés révén 721 forintot, míg a kárpótlási jegyek egyszázalékos izmosodás után 562 forintot értek hétfőn este.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jóval kevesebben mászhatják meg a Mount Everestet idén, mint a korábbi években

Jóval kevesebben mászhatják meg a Mount Everestet idén, mint a korábbi években

Elkezdték beidézni a decemberben igazoltatott tüntetőket a rendőrségre

Elkezdték beidézni a decemberben igazoltatott tüntetőket a rendőrségre

Ha wifi van otthon, ellenőrizze a routerét – ha régebbi, szinte biztos, hogy bajban van

Ha wifi van otthon, ellenőrizze a routerét – ha régebbi, szinte biztos, hogy bajban van

A Becker család kálváriája a házépítéssel: didergés, hiányzó közművek, rendezetlen tulajdonviszonyok, pénzbajok

A Becker család kálváriája a házépítéssel: didergés, hiányzó közművek, rendezetlen tulajdonviszonyok, pénzbajok

Első fotók: a McDrive-nál bukott le a vadonatúj 8-as Golf

Első fotók: a McDrive-nál bukott le a vadonatúj 8-as Golf

Ingyen adtak múzeumi festményeket a fideszes irodájába

Ingyen adtak múzeumi festményeket a fideszes irodájába