(BÉT) részvényindexe 0,8 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, s a forgalom is mindössze 22,5 milliárd forint lett.

(BÉT) részvényindexe 0,8 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, s a forgalom is mindössze 22,5 milliárd forint lett. A HVB Bank bejelentette, hogy 10,35-ről 11,575 százalékosra növelte tulajdonrészét a BÉT Rt.-ben. A Matáv árfolyama 1,2 százalékkal erősödött, míg a Mol kurzusa nem változott egy hét alatt. Az olajtársaság jelenleg 98,5 százalékos tulajdonosa a Slovnaftnak, miután lezárult a pozsonyi cég november végén indult, részvényenként 1379 koronás felvásárlása. A Mol versenyben maradt ugyan a cseh Unipetrol cégért, de az első fordulóban a három továbbjutó közül a legkevesebbet, 7-9 milliárd koronát ajánlott érte. Az eredményhirdetés április végére várható. A várakozások szerint tavaly csoportszinten 85 milliárd forintos - az előző évinél 40 százalékkal magasabb - adózatlan eredményt elért OTP Bank jegyzése 0,7 százalékkal szökött feljebb. 2005-ben 2,5 milliárd forintos új megrendeléseket (ülésalkatrészek) kaphat az 1,2 százalékkal izmosodó Rába a Suzuki új modelljeihez, így az autógyárnak újra több mint hatmilliárd forint értékben szállíthat. 2,4 százalékkal ugrott meg a NABI árfolyama, a cég elnöke, Róna Péter reményei szerint február közepére megállapodik hitelező bankjaival a cég a futamidők megnyújtásában, a második fél évben pedig már várhatóan nem lesz veszteséges. A 6,8 százalékkal dráguló econet.hu február 17-ei - a reménybeli egymilliárdos tőkeemelés kapcsán összetrombitált - rendkívüli közgyűlésén két tulajdonos (Szenes Gábor és a Kaptár Rt.) javaslatára döntenek a tízezer darab 100 forintos névértékű, együttesen a szavazatok 51 százalékára feljogosító elsőbbségi részvény sima törzsrészvénnyé alakításáról. Közös megegyezéssel távozik február 15-étől a Zwack Unicum borházának eddigi igazgatója, Horváth Róbert, s helyette a borászati üzletágat Zwack Péter lánya, Izabella és Nemes Tamás, a társaság korábbi külkereskedője irányítja a jövőben. A Zwack árfolyama 2 százalékkal erősödött. A Hungaropharma részvényeinek közelgő értékesítésén legalább százmillió forintot nyerő Forrás törzsrészvényei 9,4 százalékkal, 789 forintra emelkedtek, a kárpótlási jegyek pedig 6,8 százalékos szárnyalás után kerek 600 forinton zártak hétfőn.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Jóval kevesebben mászhatják meg a Mount Everestet idén, mint a korábbi években

Jóval kevesebben mászhatják meg a Mount Everestet idén, mint a korábbi években

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

A hármasok és a nyolcasok futottak be a hatos lottón

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Olyan ígéretes A tanár második évada, mint egy oktatási reform

Halálos tűz pusztított egy francia síterep központjában

Halálos tűz pusztított egy francia síterep központjában

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?

590 millió forint nem sok egy 335 lóerős japán autóért?