(BÉT) részvényindexe 0,8 százalékkal esett - de 10 ezer pont fölött maradt - az elmúlt héten, a forgalom viszont...

(BÉT) részvényindexe 0,8 százalékkal esett - de 10 ezer pont fölött maradt - az elmúlt héten, a forgalom viszont meglehetősen lanyha, mindössze 28 milliárd forintos volt. A BÉT február 19-ére összehívott rendkívüli közgyűlésén a részvényesek egy csoportja konkrét döntéseket szeretne hozatni az érték- és az árutőzsde integrációjáról s az utóbbi Keler-részvénycsomagja megvásárlásáról. A Matáv árfolyama csupán 0,2 százalékkal kúszott feljebb, míg a Molé - amelynek beregdaróci állomását vasárnap a földgázellátásban fennakadást nem okozó villámcsapás érte - 1,5 százalékkal emelkedett. Míg az Orosz Föderáció kereskedelmi képviselete által kiszivárogtatott hírek szerint az idén Oroszországban is bankvásárlást fontolgató OTP Bank részvénye fél százalékkal olcsóbb lett, a 2004-re a magyar piaci terjeszkedést ambicionáló, tavaly csoportszinten 2 milliárd forintos adózott eredményt produkáló Inter-Európa bankpapír 2,3 százalékkal javított egy héttel korábbi pozícióján. A 0,9 százalékkal 4640 forintig izmosodó FHB hétfői aukciója az ötéves lejáratú, évi 10,8 százalékos fix kamatozású jelzáloglevelekre sikertelen lett. Gyorsjelentése szerint 33 milliárd forint lett az ennek ellenére 5 százalékkal zuhanó Richter tavalyi profitja, ami 14,8 százalékkal magasabb a 2002. évinél. Zoltán Csaba, a Pannonplast (PP) új vezérigazgatója Orbán Krisztiánt nevezte ki stratégiai igazgatónak, aki korábban az amerikai McKinsey & Company tanácsadó cégnél dolgozott. Az elbocsátott PP-vezér, Illéssy János a múlt szerdán tíz darab műanyagipari részvényt vett 1345 forintos átlagáron, ami bennfentes ügyletnek minősülhet, mivel a szakember igazgatósági tagsági lemondását akkorra nem fogadták el. Az 1,8 százalékkal süllyedő jegyzésű PP március elejére halasztotta el eredetileg 2000 őszén felvett hároméves kölcsöne törlesztését, amiből 11,9 millió euró van hátra. Egyelőre nem vásárolhatja fel a Heineken-csoport a 0,8 százalékkal 13 ezer forintosra esett Brau Union-részvényeket, mert a PSZÁF jóváhagyását megtámadó kisrészvényesek által kezdeményezett perekben csak áprilisban lesz az első tárgyalás. A Forrás törzsrészvényei félszázalékos drágulás után 765 forinton, a kárpótlási jegyek pedig 3,7 százalékos erősödéssel 622 forinton zártak hétfőn.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Görkorit csináltak ebből a mobilból, hogy teszteljék, mennyire törésálló  – videó

Görkorit csináltak ebből a mobilból, hogy teszteljék, mennyire törésálló – videó

Lánczi: Ha Soros nem támogatja annyira a menekülteket és a romákat, a CEU maradhatott volna

Lánczi: Ha Soros nem támogatja annyira a menekülteket és a romákat, a CEU maradhatott volna

Újabb posztról mondott le Balog Zoltán

Újabb posztról mondott le Balog Zoltán

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Így erősödik az ukrán nemzettudat

Így erősödik az ukrán nemzettudat

"Ez egy gyorsasági verseny" – ilyen volt a középiskolai felvételi

"Ez egy gyorsasági verseny" – ilyen volt a középiskolai felvételi