Nem várhatnak komoly föllendülést a személyzeti tanácsadó cégek a 2004-es esztendőtől, ráadásul többségüknek már az utóbbi három év is jelentős visszaesést hozott. Az élesedő versenyben többen tönkrementek, mások kénytelenek voltak profilt bővíteni, illetve néhány alkalmazottuktól megválni.

"Tavaly nyárhoz képest januárban 40-50 százalékkal bővült a forgalmunk" - hoz példát a javuló piaci kilátásokra Fazekas Zsolt, a Hill International Kft. ügyvezető igazgatója. Aztán maga teszi hozzá: a nyár szinte holtszezon ebben az ágazatban, az őszhöz vagy az előző év azonos időszakához viszonyítva pedig jóval kisebb a bővülés. A személyzeti tanácsadó cégek 2004-től nem várnak áttörést, pedig legtöbbjük számára már az elmúlt évek is erős visszaesést hoztak. Elsősorban a fejvadászatra - vagyis az állásukkal egyébként elégedett felsővezetők közvetlen megkeresésére és elcsábítására - csökkent a céges kereslet.

Ez az ágazat ugyanis természetes módon válságba kerül, ha a gazdasági növekedés megtorpan - s ez történt az elmúlt három évben világszerte. A kilencvenes évek első fele, majd az 1997-es gazdasági felfutást követő három esztendő páratlan lehetőséget kínált a fejvadászoknak, hogy részt vegyenek a Magyarországra helyismeret nélkül betelepülő multik állományfeltöltésében. Azóta azonban stagnál a piac. "Pár éve még előfordult, hogy valamely bank vagy távközlési cég teljes vezérkarának a felépítésére szereztünk megbízást" - mereng Deák Andrea, a H. Neumann International Vezetői Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója. Némi optimizmusra okot adó új trend viszont - állítják a Hillnél -, hogy a multik budapesti irodájukat (elsősorban Horvátország, Románia, Bulgária felé kacsingatva) regionális központtá szervezik, s ehhez keresnek gyakorlott vezetőket.

Ugyanakkor számos szektorban (korábban az informatikában, újabban az élelmiszeriparban) leépítések folynak. Márpedig a megbízó cégek nem akkor kopogtatnak a fejvadászoknál, amikor a piacon hemzsegnek a potenciális jelöltek - a kiválasztás feladatát általában szívesen vállalják -, hanem amikor nehéz rábukkanni alkalmas jelöltre. A fejvadászcégért kiáltó tipikus feladat: "keress komoly gépipari gyakorlattal is rendelkező, franciául kitűnően tudó főkönyvelőt", illetve "kutasd fel azt a vezérigazgatót, aki a tartós növekedés útjára állítaná a vállalat szekerét".

A magyar piacon csak tucatnyi személyzeti tanácsadó cég forgalma haladja meg a 100 millió forintot, miközben a cégbíróságnál több százan jelentettek be hasonló tevékenységet. Ebben az azonos nevű amerikai óriás tulajdonában álló Korn Ferry International Kft. áll az élen, olyannyira, hogy miközben árbevétele évek óta felülmúlja az 500 millió forintot - tavaly (nem auditált) forgalmuk 830 millió forint volt -, versenytársai ennek a felét sem érik el.

Egy-egy sikeres elhelyezés önmagában is több millió forintot hozhat a fejvadászcégek konyhájára, mivel a közvetítői díj általában a megszerzett vezető éves bruttó bérének harmada - igaz, ebből engedményeket adnak a több megbízást vagy egyszerűbb feladatot hozó, illetve a visszatérő kuncsaftoknak (a Korn Ferrynél 25 ezer dollár a díjminimum, s ebből csak a meglévő nagy ügyfeleknek engednek). A pénzt jellemzően három részletben kérik: az első akkor esedékes, amikor a megrendelésnek megfelelő önéletrajzokat átadják, a második, amikor a személyes találkozók létrejönnek, a harmadik pedig, amikor a megbízó az új menedzserrel aláírja a munkaszerződést. A cégek emellett fél-egy éves garanciát is vállalnak arra, hogy jelöltjük beválik - kudarc esetén tehát ingyen fognak újabb "körözésbe".

A kisebb cégek úgynevezett sikerdíjas szerződésekkel kénytelenek dolgozni, miképp teszi ezt a Huberts Mozes & Partners Kft. is. E cég szintén a kiközvetített vezető jövedelmének harmadát kéri, de csak a jelölt beválása esetén, a próbaidő lejártával. "Ezt a rizikót azért kell vállalnunk, mert a jelentős piaci szereplők többségével ellentétben magyar tulajdonú cég vagyunk. A versenytársaknak gyakran a nemzetközi fejvadászlánccal kapcsolatban álló külföldi anyacég hozza a munkákat, a megbízásokról a varsói vagy londoni regionális központokban döntenek" - magyarázza Mózes Zoltán tulajdonos-ügyvezető, miért is kell nekik keményebben megdolgozniuk az üzletért.

A felsővezetők iránti kereslet csökkenése Szabó Vilmos, a Korn Ferry ügyvezető partnere szerint nemcsak a gazdaság lassulását tükrözi, hanem azt is, hogy befejeződött a piac kiépülése. A képzett álláskeresők száma megnőtt, s ma már a legtöbb fejvadászcég rendelkezik álláskeresői adatbankkal. Egyes cégek - mint például a Huberts Mozes Kft. vagy a svájci hátterű Egon Zehnder International Kft. - továbbra is a klasszikus fejvadászi munkát végzik, és nem az állásra vadászó alkalmazottak köréből választják ki a jelöltet, inkább a legjobbat próbálják megkeresni és rávenni a munkahelycserére.

"Ez a munka nehezebb, de kevésbé kockázatos. Aki már eleve állást keres, az elégedetlen alkat is lehet, vagy előfordulhat, hogy a munkáltatója elégedetlen vele. Aki a jelenlegi pozíciójában is jól érzi magát, az alaposabban meggondolja, hogy munkahelyet váltson, munkáltatója is alighanem elégedett vele, s így az új állásban való beválása is valószínűbb" - magyarázza Mózes. Mellékkeresettel azonban e két cég is rendelkezik: a Huberts Mozes Kft. szervezetátvilágítást is vállal, az Egon Zehnder menedzsmentértékeléssel és -tréningekkel is foglalkozik. Az 1990-ben alakult Dr. Telkes Kft., melynek névadója 1998-ban, eladva cégbeli részesedését, visszavonult, 1995 óta kizárólag direkt kereséssel foglalkozik, ám 2002-ben - a Telkes Tanácsadó Rt. megalakulásával - cégcsoporttá bővült, s ennek tevékenységi körébe immár az emberierőforrás-tanácsadás és -tréning is bekerült. Az összárbevétel tavaly - Lukács Zsolt társtulajdonos állítása szerint - 150 millió forintra rúgott.

A piacszűkülés következtében sokan kényszerültek munkahelyet váltani a fejvadászpiacon is. A Huberts Mozes Kft.-nél például a fejvadászrészleg három évvel ezelőtt még 16 fős volt, de ma már csak négy embert foglalkoztat, s összesen is csak 11-en dolgoznak a cégnél, amely profiljába felvette a személyzeti tanácsadást is - a legtöbben ezt már korábban megtették. A 2003-ban 250 millió forintos árbevételt elérő H. Neumann-nál a korábbi hússzal szemben csak tízen vannak, annak ellenére, hogy 2003 májusában egyesült a klasszikus felsővezetői fejvadászattal foglalkozó, 1989 óta működő H. Neumann International Vezetői Tanácsadó Kft. és az anyacég által öt évvel később alapított, adatbankból középvezetőket kiajánló Take it Kft. A racionalizálást követően - honlapjuk tanúsága szerint - néhány, a H. Neumanntól kivált fejvadász (köztük maga Helmut Neumann elnök, valamint a korábbi ügyvezető igazgató, Berecky Katalin) 2003 nyarán új céget alapított Neumann & Partners Kft. néven. Az új cég elzárkózott attól, hogy a HVG-nek elárulja forgalmi adatait, vagy akár csak azt, hány fővel működik jelenleg, és milyen tevékenységi körben aktív.

Az EU-csatlakozással nagy változásra nem kell számítani a fejvadászat piacán, bár a vállalatvezetőkkel szemben támasztott elvárások növekszenek - mint azt Kyster Angéla, az Egon Zehnder Kft. tanácsadója jósolja -, s a multik immár mérhető profitot akarnak látni eddig jobbára piacbővítésre sarkallt leányvállalataiktól. Eközben az internetes állásközvetítők előretörése (lásd Az internetes negyed című írásunkat az 59. oldalon) nem zavarja a fejvadászok piacát, azok inkább az álláshirdetéseket megjelentető újságokkal versenyeznek. A fejvadászok egyre gyakrabban használják munkájuk során a netet: az erre szakosodott állásközvetítő site-ok mellett saját oldalukat. Az igazi fejvadászoknak persze a hirdetés sosem a fő profilja, így a Hill International oldalán csak 27, a Dr. Pendl & Dr. Piswanger International Vezetői Tanácsadó Kft. honlapján pedig 23 ajánlat található, utóbbiból kettő - egy vezető tanácsadóra és kutatóra vonatkozó keresés - a cég saját állományának a feltöltésére szolgál.

SCHWEITZER ANDRÁS

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HVG Hetilap

Az internetes negyed

Az internetes állásközvetítők nem konkurenciái, hanem eszközei a személyzeti tanácsadóknak - hangsúlyozzák előbbiek és...

Jó hír: érkezik a kétkijelzős mobil olcsóbb változata

Jó hír: érkezik a kétkijelzős mobil olcsóbb változata

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Tűpontos időjárás-előrejelzések jöhetnek, de ehhez kénytelenek belenyúlni a zsebünkbe

Tűpontos időjárás-előrejelzések jöhetnek, de ehhez kénytelenek belenyúlni a zsebünkbe

Vidékre koncentráltak a szervezők, ezért voltak kevesebben a szombati tüntetésen a SZEF elnöke szerint

Vidékre koncentráltak a szervezők, ezért voltak kevesebben a szombati tüntetésen a SZEF elnöke szerint

A Pennynél lehet 400 órát túlórázni

A Pennynél lehet 400 órát túlórázni

Letartóztatták a férfit, aki láncfűrésszel vágta meg szomszédja arcát

Letartóztatták a férfit, aki láncfűrésszel vágta meg szomszédja arcát